Bladerdeeg uientaart…

Bladerdeeg uientaart- Dit is ook weer zo’n heerlijk recept met bladerdeeg. Omdat dit  een behoorlijk machtig gerecht is. Gebruik het vaak als een bijgerecht of voorgerecht of gewoon lekker voor de lunch.

Zelf werk ik graag met bladerdeeg, je kan er vaak in een handomdraai lekker gerechten mee maken. Die er ook nog eens erg mooi uitzien.

Het is een simpel en snel gerecht om te maken.  Het moet alleen nog even in de oven.

Dit gerecht is ook geschikt voor veganisten.

Bladerdeeg uientaart- Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 a 4 uien
  • stroop, esdoorn- of agavesiroop (ongeveer 1 eetlepel)

Benodigheden

  • springvorm
  • mes
  • snijplank
  • koekenpan
  • oven

Bereiding

Snijd de uien in stukjes en bak ze in een koekenpan tot ze lekker glazig zijn.  Ondertussen vet je een springvorm in en bekleed je de sringvorm met de bladerdeeg. Als de uien glazig zijn, dan doe je er een scheutje stroop door. Let op doe niet te veel stroop door, dit maakt het (te) zoet en daardoor nog machtiger. Roer het goed door elkaar, als alles goed vermengd is. Doe je de uien in het midden van het bladerdeeg. Dan een beetje verdelen, door de springvorm. En daarna kan je het bladerdeeg dichtklappen over de uien heen.

De oven heb ik dan op 200 graden. De taart heeft 30 a 40 minuten nodig, om lekker gaar te worden.

 

 

Vegan bladerdeeg
Merk: Moin
Merk: Tante Fanny (Tante Fanny vers bladerdeeg)

Hier vind je meer veganvervangers.

Dit recept is lekker zoals het is, ik zou er niets meer aan veranderen. Maar er zijn natuurlijk wel variaties mogelijk.

Zo kan je er een groente taart van maken, je kan dit er dan bijvoorbeeld in doen

  • Wortel
  • Bleekselderij
  • paprika
  • (vegan) kaas

of

  • ui
  • prei
  • tomaat
  • paprika
  • champignons
  • vegan crème fraîche

En zo kan je eindeloos ​variëren met bladerdeeg.

Heb jij dit recept gemaakt laat ons dan even weten wat je er van vond!

Wat is jouw favoriete bladerdeeggerecht?

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Home · Recepten · Voorgerecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *