Vegansuper is vanaf vandaag geopend in Groningen…

De vegans in Groningen weten het al een tijdje dat de vegansuper er zou komen. Maar vanaf vandaag is het een feit en zijn ze officieel geopend.

​Vandaag (donderdag 20 oktober 2016) gaan de deuren van de Vegansuper om 8.30 open en is iedereen van harte welkom om langs te komen en een kijkje te komen nemen. Zelf mocht ik samen met nog een aantal andere bloggers  dinsdagavond al een kijkje nemen in de Vegansuper. Hij was bijna klaar, Benny en Johnny  hebben samen gisteren (woensdag) nog hard door gewerkt om alles voor elkaar te krijgen.

​Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat ze allemaal hebben en hoe de winkel er nu eigenlijk uitziet?

Maanden geleden ontstond bij Benny en Johnny (dit zijn de eigenaren)  het idee om een Vegansuper te openen. Vanaf dat moment hebben ze niet meer stil gezeten en zijn ze aan de slag gegaan om alles te regelen. Eerst moest het financiële plaatje rond. Een mooi pand om te huren hadden ze al snel gevonden.  De grote inkopen gingen ook redelijk makkelijk, want die doen ze bij twee vegan groothandels. Maar ze willen juist graag net dat beetje extra en meer bieden, daarom zijn ze altijd opzoek naar de lekkerste en nieuwe dingen.  Zo hebben ze bijvoorbeeld zes van de tien smaken van de pindakaaswinkel.  En ze hebben heel echt heel veel soorten vegan melk en kaas en….  Er is zoveel te krijgen en zoveel keus.  Ik als vegetariër wordt daar ook wel erg blij van.

Over de Vegansuper
Bij Vegansuper vind je ruim 2.000 vegan producten. Je kunt hier terecht voor al je dagelijkse en wekelijkse boodschappen; Zo verkopen ze ook wc-papier en schoonmaakmiddelen. Ongeveer 60% van ons assortiment is biologisch, maar we verkopen ook niet-biologische producten. Zo kunnen ze de prijzen laag houden.

​Allergie? Binnenkort gaan ze met kleurcodes werken en zo is het in één oogopslag duidelijk wat je kan gebruiken en zo hoef je geen etiketten meer te lezen.

                         

​Wat ik zelf zo leuk vind…
​Is de bar die ze achterin de winkel hebben, hier kan je terecht voor een kopje koffie of thee.  Maar er zijn ook verschillende smoothies die je hier kan bestellen.

Bakker
​De Vegansuper heeft elke dag versbrood, deze broden worden gebakken door de bakker van BAQ.  Dit is een super leuk (heb ik me laten vertellen, want ik ben er nog niet geweest). hotspotje in de Folkingestraat (19). Je kan er heerlijke broden kopen, maar je kan er ook gezellig gaan zitten en heerlijk lunchen. Bij BAQ zijn alle broden zonder toevoegingen, E-nummer en lactose vrij.  Speciaal voor de Vegan super gaan ze zes broden verzorgen, zelfs croissantjes en puddingbroodjes!  Deze heerlijke broodjes hebben we dinsdagavond mogen proeven.

Taart
​Daarnaast hebben ze een leuke samenwerking met twee taartenbakkers en deze gaan verschillende vegan taarten maken. Deze kan je dus iedere dag vers kopen bij de vegansuper.

Leuk om te weten…
​Zaterdag middag 29 oktober is er een kaasproeverij bij de Vegansuper.

Handig om te weten
​Het adres van de Vegansuper is: Nieuwe Ebbingestraat 87 in Groningen

​Voor meer informatie kan je kijken op de website Vegansuper.nl

​Natuurlijk ben ik super benieuwd was jij van de Vegansuper vond…

 

Dit artikel komt van de oude blog mee, de winkel is 19-10-2016 geopend.

 

Article Categories:
Vegan

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *