Veggie very much kookboek

Veggie very much– is een inspirerend vegetarisch kookboek. De laatste jaren krijg ik regelmatig kookboeken toegestuurd. En de ene is nog mooier dan de andere. Veggie Very Much geschreven door Mirjam Leslie-Pringle is een persoonlijk kookboek.

Het boek

Toen ik het mooie boek Veggie Verry Much in handen kreeg was ik meteen enthousiast en getriggerd door de mooie omslag. De mooie kleuren en het lekkere bordje met spagetti, de kruiden en de avocado. Heel basic maar wel heel erg mooi. Een goede eerste indruk dus, deze goede indruk is gebleven toen ik het boek doorbladerde. Mooie foto’s en een fijn lettertype.  Wat ik zelf minder leuk, interresant vind zijn de persoonlijke foto’s.  Bij bijna elk recept is een kleine persoonlijke intro en dat vind ik dan wel weer erg leuk. En de recepten spreken mij erg aan.

Recepten

Het boek heeft een duidelijke indeling:

Voor in de ochtend

Voor in de middag

Water

Soepen

Vinaigrettes

Dips

Voor in de avond

Zoet en toetjes

En ze bevatten allemaal meerdere lekker recpeten.

Eentje heb ik al met jullie gedeeld dat is de spinazielasagne die ik op basis van dit recept gemaakt heb.

Super soep van Knolselderij en Canellini bonen met Chermoula

Wat is er beter dan een geweldige soep als het buiten koud is? Precies, niets. Daar kan geen Mac tegenop! Dit is echt een super soep die nog eens extra op smaak gebracht wordt door de Chermoula.

Chermoula is een mengsel van verse en gedroogde kruiden op olie, maar ik heb hem iets aangepast. De koriander vervangen door basilicum en munt, en mixen maar! Prima maaltijd met en stuk brood erbij en de Chermoula kun je afgedekt nog twee weken in je koelkast bewaren.

Ingrediënten

Voor de soep:

1 in blokjes gesneden knolselderij (ongeveer 500 gr)
Een scheutje limoensap
2 fijngehakte stengels bleekselderij
2 fijngehakte uien
2 fijngehakte teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
400 gr. gekookte Canellini bonen
1 theelepel zout
1 (groente) bouillon blokje

Bereidingswijze

Dompel de blokjes knolselderij onder in koud water met een paar druppeltjes citroen- of limoen sap, zodat ze niet verkleuren.
Bak de bleekselderij, de ui en de knoflook 10 minuten in de olijfolie tot ze zacht en doorzichtig worden, maar nog niet kleuren.
Voeg de blokjes knolselderij toe en laat nog vijf minuten verder bakken.
Doe daarna de Canellini bonen, 1 liter water, het zout én het bouillon blokje erbij, breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuutjes zachtjes doorkoken.
Mix het daarna met een staafmixer tot een glad geheel, en voeg zonodig nog wat water toe als je het te dik vindt worden.
Serveer de soep met een lepel Chermoula erdoorheen (zie recept voor Chermoula hieronder)  en een stukje (stok)brood. Het lekkerst eet je deze soep op de bank met je benen in de lucht! Enjoy!
Chermoula:
1 bosje basilicum
1 bosje peterselie
Een paar takjes munt
Het sap en rasp van 1 limoen
0,75 dl olijfolie
1/5 tl zout
1 fijngehakt teentje knoflook
1/5 tl paprikapoeder
1/5 tl chilipoeder
1/5 tl gemberpoeder
1/5 tl kardemom
1 tl kaneel
1 tl korianderpeder

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachiene of gebruik een staafmixer om ze te mengen. Als je het idee hebt dat het te dik wordt giet je er nog wat olijfolie bij.
                                         
Meer informatie over Veggie very much

Titel:    Veggie Very Much

Auteur: Mirjam Leslie-Pringle

Uitgever: Aerial Media Comany

ISBN: 9789402601305

Prijs: €24,95

Mirjam heeft ook een eigen website waar veel lekkere recepten op staan: Veggieverymuch.com

 

 

 

 

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Home · Kookboeken

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *