Chiapudding voor als je ‘s ochtends haast hebt…

Chiapudding- Moet jij ‘s ochtends ook altijd zo vliegen? En heb je daardoor weinig tijd om een goed ontbijt te maken. Dan is dit recept echt de oplossing voor jou. Deze maak je namelijk ‘s avonds al klaar, want deze moet een nachtje trekken en weken.

Chiapudding wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1 banaan
  • 250 ml amandel melk (of welke andere plantaardige melk jezelf lekker vind)
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 mespuntje vanille (zonder suiker, zelf haal ik het altijd uit een vanillestokje)

Chiapudding is echt een super makkelijk, maar o zo lekker recept.

Doe de melk in een bak of kom, de banaan en de havermout erbij, pureren met de staafmixer. Dan de chiazaadjes en de vanille erbij. Dit goed door elkaar mengen. Daarna zet je het in de koelkast om het te laten weken. Je kan het na een half uurtje nogmaals mengen, dat vind ik zelf meestal lekkerder.  De pudding moet minimaal vier uur in de koelkast staan, maar mijn persoonlijke voorkeur is om het een nachtje te laten trekken. Zo heeft het chiazaad de melk goed opgenomen en krijg je een heerlijke pudding.

 

Chiapudding- variatietip laagjes chiapudding

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 250 gram kokosmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
  • 2 eetlepels havermout ( of als je het erg lekker vind 3 eetlepels).
  • 1 banaan

Voor de laagjes

  • blauwe bessen (zelf gebruik ik altijd bevroren fruit)

Tweede laagje

  • roodfruit (ook bevroren)

De topping

  • 1 handje frambozen
  • 1 handje geraspte kokos

De bereiding van de chiapudding is hetzelfde, melk, havermout, en de banaan in een kom en pureren met de staafmixer. Dan de chizaadjes erbij, goed mengen. Dit een half uurtje in de koelkast zetten. Dan is de pudding een beetje opgestijfd, daarna in een glazen(wek)potje.

De onderstelaag is een laagje chiapudding, dan komt er een laagje blauwe bessen, daaroverheen weer een laagje chiapudding, en een laagje roodfruit en dan nog een laagje chiapudding. En als topping, een handje frambozen en geraspte kokos. De topping voeg ik meestal pas in de ochtend toe. Je kan ook de laagjes pas voor het eten doen, maar zelf vind ik het lekkerder om het mee te laten weken. Dan lopen de smaken lekkerder in elkaar over.

 

Voor deze lekkere recpten heb ik mij laten inspireren door Rens Kroes

Wist je dat je deze chipudding ook heel erg lekker als nagerecht kan gebruiken.

Heb jij een van de recepten gemaakt? Of maak jij hem anders, laat het dan in een rectie weten.

 

         

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Home · Ontbijt

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *