Blueberry cheesecake van Alpro Go On

Blueberry cheesecake– of je nu jarig bent of gewoon zomaar, deze lekkere cheesecake gaat er altijd in, toch? Deze lekkere Blueberry cheesecake is een echte eyecatcher! En een lust voor de smaakpapillen.

Blueberry cheesecake- wat heb je nodig?

 • 180 gr kandijkoek
 • 80 gr rietsuiker
 • 4 eieren
 • 250 gr bosbessen
 • 2 mandarijnen
 • 1 vanillestokje
 • 1 limoen
 • 2 potten Alpro Go On
 • 100 ml plantaardige olie (zonnebloem of koolzaadolie)

Bereidingswijze: 

1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de binnenkant van de bakvorm in. Plet de koekjes, meng de koekkruimels met de gesmolten Alpro Lekkere verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
2. Meng de Alpro Go On Naturel samen met de rietsuiker, de olie en de eierdooiers tot een smeuïge massa. Voeg de vanillezaadjes, limoenschil rasp en twee eetlepels limoensap toe. Meng alles door elkaar. Breng indien nodig op smaak met extra limoenschil/-sap en vanille.
3. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het mengsel met Alpro Go On Naturel. Zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft. Leg de mandarijnen en wat bosbessen op de taartbodem. Schep vervolgens de vulling met Alpro Go On Naturel erover en zet de taart ongeveer 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
4. Laat de taart afkoelen en versier deze met bosbessen als topping!

 

Dit is een recept van Alpro Go On.

Ken jij Alpro Go On nog niet? Dat kan kloppen, want Alpro lanceert nu een heerlijke plantaardige variatie op kwark; Alpro Go On. Met dit lekkere product kun je gemakkelijk jouw ideale ontbijt samenstellen om de dag vol energie te starten.

Alpro Go On is rijk aan soja-eiwitten van hoge kwaliteit voor een goede* start van de dag. De grote hoeveelheid soja-eiwitten (6,2g per 100g) die in
Alpro Go On zitten helpen je om je dagelijkste ritme vol te houden.
So Alpro Go On, keep your rhythm!

*Rijk aan hoogwaardige soja-eiwitten. Eiwitten dragen bij aan het behoud van de spieren. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl worden aanbevolen voor een goede gezondheid.

Verkoopinformatie
Alpro Go On is vanaf nu verkrijgbaar in een pot van 400 gram en te vinden in het gekoelde yoghurt schap van de supermarkt.

 

Wat voor een taart eet jij het liefst?

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Geen categorie · Hapjes/snacks · Home

Comments

 • Vraagje:
  Het oorspronkelijke recept van Alpro is met koekjes. Ik begrijp uit jullie recept dat jullie de bodem van kandijkoek hebben gemaakt. In de beschrijving is het voor mij niet helemaal duidelijk hoe jullie dit hebben gedaan. Er staat:
  Plet de koekjes, meng de koekkruimels met de gesmolten Alpro Lekkere verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
  Betekent dit het verkruimelen van de kandijkoek en vervolgens met ‘iets van Alpro'(vloeibare boter?) vermengen?

  Onze zoon mag geen tarwe en geen melk. Ik wil graag een cheesecake maken. Aangezien kandijkoek vaak van rogge is gemaakt, zou dit voor hem een goed alternatief zijn.

  Marjo 1 mei 2017 17:45 Beantwoorden
 • Beste Marjo,

  Klopt dit recept is inderdaad van Alpro. Wij hebben de koekjes vervangen voor Kandijkoek. Zelf heb ik ze geplet en vermengd met de lekkere en gezonde keuken margarine (de vloeibare inderdaad) en daarna over de bodem van het bakblik verdeeld en dit in de koelkast gezet. Hopelijk heb ik het zo iets beter uitgelegd. Veel plezier alvast met het bakken.

  Groetjes

  Yvonne

  vegafoodblogger 4 mei 2017 11:00 Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *