Overnight oats met sinaasappel en banaan

Overnight oats met banaan

Overnight oats met sinaasappel en banaan– Het ontbijt is een goed begin van de dag. Ik eet elke dag wat anders, de ene keer is dit een lekker frisse appel, dan is het weer kwark met vers (diepvries) fruit en vandaag is het een Overnight oats met sinaasappel en banaan. De Overnight oats heb je in vele soorten en smaken. Je kan het met allerlei fruit klaar maken.  Deze keer heb ik het gemaakt met sinaasappel en banaan, dit is een heerlijke combinatie.

Hardlopen– de laatste weken ben ik weer fanatiek minimaal twee keer (liefst drie keer) per week aan het hardlopen. Na het hardlopen eet ik dan het liefst kwark met vers fruit of een Overnight oats. Deze bevatten veel eiwitten, wat helpt aan de spier opbouw.

Overnight oats hoe maak ik deze? – De basis is eigenlijk redelijk hetzelfde, ik doe twee of drie eetlepels chiazaad, twee eetlepels havermout (muesli kan ook) in een plantaardige melk (zelf heb ik eigenlijk altijd eentje van alpro). Deze keer heb ik de original van Alpro gebruikt.  Doe de chiazaad en havermout in een weckpot of ander potje en doe dan de melk erover. Alles moet onder de melk staan, dan even goed roeren. Dan afdekken met folie of de deksel erop en in de koelkast zetten. Na twee uur roer ik het zelf nogmaals door en laat het dan de hele nacht in de koelkast staan.

Wat heb je nodig voor de Overnight oats met sinaasappel en banaan?

100 ml Alpro Haverdrink
2 eetlepels muesli of havermout
2 bananen
2 of  3 eetlepels chiazaad, optioneel
1 eetlepels geraspte kokos
3 sinaasappels
Hoe maak je dit heerlijke ontbijtje klaar?
De basis is hierboven beschreven, doe dit de avond ervoor (chiazaad, havermout en melk in een weckpot en dan goed door roeren. Zelf doe ik het na ongeveer 2 uur nog een keertje en dan de hele nacht laten staan in de koelkast).
‘S morgens prak ik de bananen, pers ik 2 sinaasappels en roer dit door elkaar. Dit doe ik in een kommetje (potje of…)  en doe daar het chiazaad mengsel uit de koelkast overheen. Je kan ook in laagjes werken. Dan doe je een deel bananen mengsel, dan chaizaadmengsel en dan weer banaan en dan weer chaizaad. En dan boven op de rest van de sinaasappel in stukjes en de geraspte kokos.
Wil je een keertje een andere proberen? Deze overnight oats maakten we ook.  Als je deze ook maakt laat het ons weten in een reactie of tag ons op intsagram of facebook.
Article Tags:
· ·
Article Categories:
Home · Ontbijt · Recepten

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *