Eat Vegan een kookboek, geschreven door twee motiverende vrouwen….

Eat Vegan

Eat Vegan

Dit kookboek is geschreven door twee vrouwen met een missie, namelijk meer bekendheid te krijgen voor de veganistische keuken. Shannon creëert de lekkerste gerechten met plantaardige producten. En Mo is vooral het zakelijke brein achter o.a. dit kookboek. Samen hebben ze een restaurant, Smith & Daughters en hebben ze een delicatessewinkel Smith & deli.  Het boek is, groots, brutaal, boordevol smaak, indrukwekkend en een feestje waard, zoals ze zelf zeggen en eerlijk is eerlijk ik kan mij hier volledig bij aansluiten.

Het boek

Het boek is goed ingedeeld, ze vertellen van alles over zichzelf op een leuke manier. Er is ook een duidelijk uitleg over het kookboek, met 23 handige en fijne tips. Bijvoorbeeld, wees niet bang in de keuken (doe het met gevoel). Durf ook eens een beetje van het recept af te wijken.

Het boek is zwart met kleurrijk eten op de cover, het spreekt mij meteen erg aan. Tijdens het doorbladeren van het mooi vormgegeven kookboek viel mijn oog op verschillende heerlijke recepten. De foto’s van alle lekkere recepten doen mij watertanden. De recepten en de mooie (lees: Lekkere foto’s) spreken mij dan ook erg aan.

De recepten

De recepten in het boek (Eat Vegan) spreken mij erg aan, en zijn over het algemeen makkelijk te maken. Het zijn geen standaard recepten en dat maakt dit boek en de recepten ook zo leuk.

Zo spreekt de paddenstoelen paté mij erg aan, sopa de Tortilla, Ensalade de flores de brocoliu coliflor en zo nog heel veel meer recepten.

Het recept waar ik meteen voor viel was de: Warme Jalapeno-Kaasdip

Voor 4 tot 6 personen

125 g plantaardige margarine

1 flinke teen knoflook geperst

1/2 tl komijnpoeder

50 gram tarwebloem (zelf zou ik volkorenbloem gebruiken)

500 ml sojamelk

2 tl dijonmosterd

30 g edelgist

300 g vegan kaas

100 g ingelegde jalapenopepers, fijn gehakt (na smaak kan en mag natuurlijk altijd meer)

80 ml inlegvocht van de jalapenopepers (kort door de bocht, het vocht waar de pepers inzitten)

1 th zout

Hoe maak je het

Smelt de margarine in een pan op halfhoog vuur. Voeg de knoflook en het komijnpoeder toe en bak ze ongeveer 1 minuut tot het aroma vrijkomt.

Voeg de tarwebloem toe en bak al roerend een paar minuten mee. Laat het mengsel niet bruin worden.

Giet beetje bij beetje de sojamelk erbij en roer voortdurend met de garde tot je een gladde saus hebt. Blijf roeren als er nog klontjes in de saus zitten, hij wordt vanzelf mooi glad. Voeg de overige ingrediënten toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is… Klaar

 

 

 

Eat Vegan

 

Handig om te weten over Eat Vegan:

Auteur: Shannon Martinez | Auteur: Mo Wyse | ISBN: 9789461431707 | Pagina’s: 240 | €24.95 | Verschijningsdatum: 17 juli 2017

Welke vegankookboeken testen we nog meer?

Article Categories:
Home · Kookboeken

Comments

  • Wat fijn en leuk geschreven, dit klinkt echt als een leuk en vooral heel erg lekker kookboek. Ik ben binnenkort jarig en zet deze zeker op mijn verlanglijstje. Bedankt voor de tip

    Bianca Blij 19 september 2017 21:58 Beantwoorden
    • Bedankt voor je leuke en lieve reactie. En je gaat zeker geen spijt krijgen van dit lekker kookboek. Fijne verjaardag alvast.

      vegafoodblogger 19 september 2017 22:03 Beantwoorden
  • Pingback: Vegan Het Kookboek.... - Vegafoodblog

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *