Auberginedip met rode paprika…

Auberginedip met rode paprika

Auberginedip met rode paprika…

Een heerlijk gerecht met vele mogelijkheden. Zelf vind ik dit een heerlijk tapas gerechten, maar je kan het ook goed gebruiken als bijgerecht, voorgerecht of lekker voor bij de borrel.

Dit gerecht serveer ik graag met stokbrood, warm naanbrood, wrap chips, pitabrood of…

Auberginedip met rode paprika voor 4 personen

1 kilo rode paprika’s

3 aubergines

sap van 1 citroen

2 tenen knoflook geperst

1 tl paprika poeder

1 tl cayennepeper

4 el (extra vierge) olijfolie

zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze lekkere auberginedip met paprika

Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

Snijd de paprika’s en aubergine door de midden en leg deze op de bakplaat. En rooster ze in 30 minuten. Doe ze daarna in een kom of pan en dek dit af met foli of de deksel en laat ze da afkoelen. Trek daarna de velletjes van de aubergine en verwijder bij de paprika zowel de velletjes als de zaadjes.

Pureer daarna de aubergine en paprika met de blender (of keukenmachine). Voeg het citroensap en de geraspte knoflook toe aan het mengsel en daarna ook de paprikapoeder, cayennepeper en olijfolie en dan alles nog een keer goed mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Serveer het in een leuke kommetje of schaaltje met brood.

Deze auberginespread dip maak ik al jaren voor bij de barbecue of verjaardagen. Hier kan je ook zien hoe ik de aubergine makkelijk en snel ontvel en hoe je de knoflookgeur kan tegen gaan.

Zelf chips maken van wrap is heel makkelijk!

Snijd de wrap(s) in puntjes en leg ze dan op de bakplaat. Je kan ze nog kruiden door ze een beetje in te smeren met olie en daar dan kruiden op strooien, maar is voor bij dit gerecht niet echt nodig. Doe ze dan 10 a 15 minuten in de oven op 180 graden.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Hapjes/snacks · Home · Voorgerecht

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *