Vegan Groente quiche…

Vegan groente quiche

Vegan Groente quiche…

Het voordeel van een quiche is dat je er zo lekker mee kan variëren. Je kan er elke groente instoppen die jezelf maar lekker vind. Zelf kies ik wel altijd voor één hoofdgroente, dat kan spinazie, asperges, broccoli, wortel of welke groente dan ook zijn. In dit recept heb ik voor spinazie als hoofdgroente gekozen. Doordat je regelmatig wisselt en dus ook steeds een andere hoofdgroente pakt, is de quiche niet snel hetzelfde en zou dus niet snel gaan vervelen.

Het recept Vegan Groente quiche…

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (1 pak of rol)
  • 300 gram spinazie (verse)
  • 150 gram champignons
  • 3 uien
  • 1/2 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • Soya cuisine
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gram kaas
  • zout en peper naar eigen smaak, ik gebruik zelf alleen wat peper.

Uiteraard gebruik ik alles vegan, wil je weten welke producten vegan vervangers zijn (bladerdeeg, kaas, crème fraîche etc.), kijk dan even hier: vegan vervangers.

Bereiding Vegan Groente quiche…

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden, haal je quiche/bladerdeeg deeg uit de vriezer en vet je bakblik in met (kokos)olie.
  2. Snijd de groenten in kleine stukjes (uien, champignons, courgette, knoflook) fruit dit in de pan.
  3. Doe de Soya cuisine in een kom, doe hier de mosterd en de geraspte kaas bij en meng dit goed door elkaar.
  4. Bekleed het bakblik met de bladerdeeg en doe hier het groente mengsel in en doe de spinazie hierbij. Giet over de groenten het Soya cuisine mengsel meng de groenten en saus met je handen voorzichtig door elkaar.
  5. Vouw het bladerdeeg naar elkaar toe, ik maakte van de bladerdeeg nog een paar reepjes en deed deze boven op de quiche.
  6. Zet de quiche in de voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 40 minuten mooi goudbruin. (hou hem wel even in de gaten, want elke oven is weer anders!).
  7. Laat de quiche even afkoelen en snijd hem dan in stukken, eetsmakelijk.

Eet je de quiche in één keer op, dan kan je er een lekkere salade bij serveren. Wil je een stuk bewaren dek de groente quiche dan af en zet het in de koelkast. Hij blijf ongeveer 4 dagen goed.

Tips varieer regelmatig met andere groentes. Je kan in plaats van mosterd ook lekkere verse pesto gebruiken.

Nooit meer iets missen van Vegafoodblog? Dat kan, volg ons dan op Instagram en vergeet dan niet op like te klikken op onze Facebookpagina.

 

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Home · Hoofdgerecht · Lunch

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *