Vegan Het Kookboek….

Vegan Het Kookboek

Vegan Het Kookboek

Wow wat een dik boek (meer dan 450 vegan recepten) het is veel tekst en weinig foto’s, het is echt een dik en zwaar boek. Mijn eerste indruk het schrok mij nogal af zoveel tekst en weinig foto’s. Na een paar dagen heb ik het boek er toch weer bij gepakt en er staan wel heel veel recepten in die mij erg lekker lijken.

‘Vegan – het kookboek’ is de meest complete verzameling traditionele en authentieke vegan recepten van over de hele wereld. De meer dan 450 plantaardige voor-, hoofd- en nagerechten zijn veelzijdig, verrassend én geschikt voor iedere thuiskok. Of je nu dagelijks veganistisch of vegetarisch eet, of zo nu en dan: dit is het enige kookboek dat je nodig hebt voor overheerlijke gerechten en eindeloze inspiratie!

Het kookboek is niet alleen heel erg compleet en verrassend, de auteur Jean-Christian Jury weet echt veel af van de vegan (veganistische) keuken. Jean kookt al jaren als veganistische kok en sinds 2007 heeft hij een restaurant in Berlijn (staat zeker op mijn bucket list), waar biologische, veganistische en rauwe voeding en wijn op de kaart staan.

Indeling van het boek

De indeling van het boek is zoals altijd voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en alles wat er tussen ligt. De recepten komen echt uit alle landen zoals rodepaprikadip met walnoot uit Turkije…, zoete wortel met kardemom uit Saoedi-Arabië, Spinazie met tomaat en pindasaus uit Zimbabwe, Gesmoorde sperziebonen met munt uit Griekenland. De recepten komen uit maar liefst 145 landen.

Recept uit het boek: Rodepaprikadip met walnoot uit Turkije

Voor 4 personen

1 kg rode paprika’s

2 el olijfolie

1 teentje knoflook (fijngehakt)

3 sneetjes brood

240 ml groente bouillon

80 gram walnoten gestampt

3 el gochujang (koreaanse gefermenteerde chillipasta)

2 el passata

1 el granaatappelmelasse

2 el munt (gehakt)

1 th gemalen komijn

1 th gemalen koriander

1 th rode chillivlokken

zout en peper uit de molen

warme naan of chapati voor erbij

Verwarm de oven op 220 graden

Leg de rodepaprika’s op een groot bakblik en rooster ze 30 minuten.

Leg de paprika;s in een grote kom, dek ze af met plasticfolie. laat ze 30 minuten afkoelen. Verwijden dan de velletjes en zaadjes. pureer het vruchtvlees in de keukenmachine (blender of staafmixer) met olijfolie en knoflook tot een glad en romig mengsel. Zet het even opzij

Week de sneetjes brood 20 minuten in de bouillon en knijp ze met de hand uit. Doe de zachte broodjes met de rest van de ingrediënten bij het paprika mengsel in de keukenmachine, meng het goed door elkaar en voeg dan naar smaak zout en peper toe.  Serveer met warme naan of chapati.

Ik mis bepaalde ingrediënten de bereiding, maar ik zou het meenemen in de keukenmachine..

Handig om te weten over dit boek

  •  ISBN 9789000353248
  • Uitgever Spectrum
  •  1e Druk
  • Verschenen 03-08-2017
  • Taal Nederlands
  • Bladzijden 448 pp.
  • Bindwijze Hardcover
  • Genre Koken

Binnenkort ga ik hier verschillende lekker recepten uit koken en zoals je bij mijn review van Eat Vegan kon lezen, ga ik de recepten als leidraad gebruiken

Nooit meer iets missen van Vegafoodblog? Dat kan, volg ons dan op Instagram en vergeet dan niet op like te klikken op onze Facebookpagina.

Article Tags:
Article Categories:
Home · Kookboeken

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *