Vegan aubergine rolletjes

Vegan aubergine rolletjes

Voor lekker en gezond eten hoef je echt geen keukenprinses te zijn.  Het is wel een leuke bijkomstigheid als je koken leuk vind.  Dit keer hebben we weer een lekkere vegan en daardoor dus ook vegetarisch recept voor je.

​Door dingen uit te proberen ga je steeds meer lekkere dingen ontdekken. Ik zeg tegen mijn kinderen vaak: “van proberen kan je leren”.  Pak een recept en ga ermee aan de slag, en je zou zien dat ook jij lekker en gezond kan koken…

​Dit keer gaan we een aubergine gerecht maken.

 

Vegan aubergine rolletjes
1 aubergine (voor ongeveer zes rolletjes)
1 a 2 uitjes
Basilicum
Tomaatjes
Vegan mozzarella (je kan het ook zelf maken)
Italiaanse kruiden

Snij de aubergine in plakjes. Fruit ondertussen de uitjes. Bak in een andere pan de plakjes aubergine in een klein beetje olie en draai ze regelmatig om. Tot dat ze mooi bruin zijn. ​

Zodra ze lekker bruin zijn af laten koelen en dan vullen met de uitjes, koude mozzarella, tomaatjes en basilicum. Ik breng ze op smaak met Italiaanse kruiden. Ik gebruik de Italiaanse kruiden van Verstegen, dit is een lekker gevarieerde mix. Uiteraard kan je ook andere kruiden gebruiken.

Wat lekker is om erbij te serveren is Quinoa, bulgur of rijst.  En een lekkere salade.

Je kan er bijvoorbeeld een lekkere tomaten salade bij maken
​10 a 15 cherry tomaatjes in stukjes snijden
​een handje rucola (zelf vind ik het lekker om deze ook te snijden)
​Geitenkaas in blokjes er door
​Walnoten ( ongeveer een handje)

Wil je een grotere portie dan gebruik je van alles uiteraard meer.

​Wat ook heel erg lekker is? Dat is pittige komkommer salade
​Snij een komkommer in stukjes
​Strooi er sesam zaadjes over

​Maak een dressing van 1 theelepeltje sambal in 1 a 2 eetlepels olijfolie. Meng dit door de komkommer en sesamzaadjes.

 

Meer recepten met aubergine:

Auberginedip met geroosterde rodepaprika

Auberginedip (met deze scoor je altijd!).

Nooit meer iets missen van Vegafoodblog? Dat kan, volg ons dan op Instagram en vergeet dan niet op like te klikken op onze Facebookpagina.

Article Categories:
Hapjes/snacks · Home · Voorgerecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *