Auberginedip

Aubergingedip…

​Met dit recept weet je zeker dat je scoort!!

Al een paar jaar is dit mijn best bewaarde geheim.  Maar heb besloten dit graag met jullie te delen.

Deze dip is vooral erg lekker op stokbrood, pitabroodjes etc….

​Wat heb je nodig voor deze lekkere dip en hoe maak je het??

 

Benodigdheden auberginedip
1 aubergine
​1 beker crème fraîche (vegan)
​1 eetlepel olijfolie
​2 a 3 eetlepels paprikapoeder
​1 a 2 teentjes knoflook (zelf doe ik meestal 2)
​1 theelepel sambal (wil je pittiger kan het meer…)

​zout en peper naar smaak toevoegen ( ik doe zelf een beetje zout, want dat heeft dit gerecht wel nodig. Peper doe ik zelf iets meer).

De aubergine
​Als de aubergine 30 minuten in de over is geweest kan je hem gaan ontvellen. Vaak doe ik de aubergine al eerder in de oven en dan kan ik alles in meteen achter elkaar door doen. Want de aubergine is wel erg heet als hij uit de oven komt. Dan ga je aan beide kanten de aubergine ontvellen. Dus de binnen kant en de buitenkant. Ik rijg het mes er altijd doorheen en meestal lukt het dan om de helft eraf te halen. Hier moet je even handigheid in krijgen..

​Zodra de aubergine ontvelt is, snij je het in dunne reepjes en dan weer in kleine stukjes. Als het helemaal fijn gesneden is,  (blokjes, stukjes) dan kan je dit door de crème fraîche mengen.  Het lekkerste is om het nog eventjes in de koelkast te zetten.

​Meestal maakt ik het in de ochtend of de avond ervoor klaar.

Knoflook
Vind je de geur van knoflook ook altijd zo vervelend? Dat iedereen nog dagen kan ruiken dat jij iets gegeten hebt waar knoflook in zat? Dit is op een snelle en simpele manier te voorkomen.
Haal het hart er even uit…
Snijd de knoflook in de lengte doormidden en haal dan aan beide kanten het hart eruit, meestal is deze groen.  Daarna kan je het gewoon in de knoflookpers fijn malen (knijpen).

Als je niet vegan bent kan je gewone crème fraîche toevoegen. Ben je vegan of wil je het vegan maken, kies dan voor een vegan crème fraîche .
​Er zijn verschillende mogelijkheden.
​Alpro Soja (cuisine)
Provamel (Soja Cuisine)

Zelf ga ik de laatste paar keer voor de vegan versie en die smaakt nog lekkerder.

Dit is echt één van mijn parade paardjes. Bij verjaardagen, BBQ etc.. Maak ik deze heerlijke vegan auberginedip. Echt heerlijk op een stokbroodje of…

Regelmatig krijg ik de vraag of ik deze lekker dip wil maken als we ergens gaan eten (BBQ) of iemand een verjaardag viert.

Met grote regelmaat wordt er om het recept gevraagd, bij deze dus!

Nog meer lekkere dips serveren? Deze is ook erg lekker, auberginedip met rode paprika

Nooit meer iets missen van Vegafoodblog? Dat kan, volg ons dan op Instagram en vergeet dan niet op like te klikken op onze Facebookpagina.

Article Tags:
·
Article Categories:
Hapjes/snacks · Lunch · Voorgerecht

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *