De smaak van bloemen

De smaak van bloemen

De smaak van bloemen

Heb jij wel eens bloemen gegeten? Ja ik zelf een paar keer en ik vind ze eigenlijk wel heel erg lekker. Ik maak zelf nooit gerechten met bloemen omdat ik niet weet welke je wel en welke je vooral niet kan eten.

Bloemen zijn net als groenten en fruit erg gezond (mits je de eetbare hebt).

De smaak van bloemen laat zien hoe je bloemen kunt verwerken in allerlei gerechten: als garnering en natuurlijk voor de smaak. Tuinjournalist Julia Voskuil stelt per seizoen een variatie aan eetbare bloemen voor en geeft daarbij aan wat je wanneer kunt zaaien, oogsten en eten en hoe je aan gezonde bloemen komt. – Ruim 40 plantbeschrijvingen – Praktische seizoensindeling – Interviews en recepten Gerenommeerde chefs, wildplukkers en kwekers delen hun passie met recepten vol bloemen. Vier de seizoenen met bloemen op je bord en laat je inspireren door chef-koks van bekende restaurants zoals Tommy Janssen (Bentinck), Arthur van Brug (Villa Augustus), Remco Jansen (Intens), Soenil Bahadoer (De Lindehof) en Jacob Jan Boerma (De Leest).

Dit is meer dan een kookboek en dat maakt dit wel een heel erg leuk en interessant boek. Dat het een zeer kleurrijkboek is hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Er staan meer dan 40 bloemen in. Zo ook de Dalia een prachtige bloemm, in alle soorten en kleuren.  Mijn ouders hadden vroeger altijd veel dahlia’s in de tuin, als klein meisje vond ik ze al super mooi, ze veel vorm en kleur. Zelf wilde ik zo ook graag in mijn tuin planten, maar toen mijn ouders mij vertelden dat ik ze (de bollen) iedere winter binnen moest laten overwinteren, vond ik dat al snel te veel gedoe.  Ze iedere voorjaar er weer in zetten en dan in de herfst weer eruit halen. Nu de kinderen groter zijn, misschien toch maar eens een paar dahlia’s proberen te planten en te laten overwinteren binnen. Of ze gewoon in een pot zetten en dan met pot en al binnen zetten, scheelt weer een hoop werk. De knollenrooien en dan laten overwinteren schijnt volgens het boek best nog een karwei te zijn…

Dahlia’s culinair

Dahlia’s zijn geschikt als decoratie voor over bijvoorbeeld in je salade. Zelf vind ik het wel jammer dat veel bloemen en blaadjes dan alleen geschikt zijn voor de garnering.

Het boek: De smaak van bloemen

Van elk seizoen zijn er bloemen omschreven en ook wanneer en hoe je ze kan zaaien, planten etc. Er staan een aantal recepten in het boek. Ze zijn niet VEGAN, maar het geeft wel een idee wat je er allemaal mee kan maken en hoe je ze kan bereiden. Ook is er een hoofdstuk kruiden, dit vind ik zelf wel erg leuk om te lezen en te weten hoe ik deze het beste kan onderhouden .Zelf had ik graag wat meer recepten in het boek gezien. En bij de bloemen een duidelijkere omschrijving gehad wat je er nu precies meekan in de keuken.

 

Handig om te weten over De smaak van bloemen:

Afwerking: Hardback
Aantal pagina’s: 192
Afmetingen: 220×220
Verschijningsdatum: 19/09/2017
EAN: 9789089897367
Nur-code: Tuinieren
Uitgever: Terra
Druk: 1
We hebben het kookboek VEGAN ook gereviewt..
Nooit meer iets missen van Vegafoodblog? Dat kan, volg ons dan op Instagram en vergeet dan niet op like te klikken op onze Facebookpagina.
Article Categories:
Home · Kookboeken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *