Eten bij Café en Bistro Kult in Groningen

De Kult

Eten bij Café en Bistro Kult in Groningen

Midden in het centrum van Groningen is café de Kult gevestigd. In één van de mooie panden die Groningen rijk is.

​Als het café binnen komt dan kom je ook echt een café binnen, je ruikt de bierlucht.. Wat ik zelf niet heel erg vervelend vind. De geur van vroeger.. toen ik nog op stap ging. De bistro is beneden en daar ruik je niets meer van het bier. Met een stenen trapje ga je naar beneden waar ongeveer 8 tafeltjes staan. De tafels hebben allemaal mooie kleuren, roze, paars, mint groen, blauw etc. Een hele warme knusse sfeer.

​Wat ik zo leuk vind aan de Kult is dat het niet een bepaald soort publiek trekt, maar echt alles en iedereen komt daar en dat maakt het zo gezellig en leuk. Van 20 tot 100.. Ze serveren meerdere veganistische voorgerechten en hoofdgerechten. Daarnaast serveren ze ook vegetarische en biologisch vlees. De kaart wisselt regelmatig.

Sfeer
De sfeer van de bistro vind ik erg leuk, met een stenen trap (iets van 10 treden) kom je in een soort kelder. Met sfeervolle hanglampen en leuke gekleurde tafels is de sfeer er warm en knus.

De Kaart
De kaart is nooit hetzelfde en een gerecht is ook iedere keer weer anders. Omdat de kaart regelmatig veranderd, hebben ze geen vaste kaart. Ze hebben een krijtbord waar alle lekkere gerechten op geschreven staat. Ze hebben voor een veganist (en daardoor dus ook voor een vegetariër) veel keus.

Handig om te weten
Kult is gevestigd in de Steenstilstraat in Groningen. Op maandag is Kult gesloten en de andere dagen is hij geopend vanaf 16.00 en gaat dan door tot in de laate uurtjes (03.00). De keuken gaat wel al eerder dicht, die gaat rond 21.00 dicht. Maar je kan dan nog wel de bar-borrelhapjes zoals huisgemaakte biologische gehaktballetjes, olijven, scharrel-worstjes, tortillachips met bliksems hete saus, en de beroemde notenmix blijven bestellen. Hier kan je de website vinden.

Het was voor mij de tweede keer, maar ik kom hier zeker weer om lekker te eten.. Heb jj al eens gegeten bij de kult?

Opzoek naar een hotspotje in Groningen? Deze bezochten wij ook.

Article Categories:
Home · Hotspoje Groningen

Comments

  • Ja, een paar maanden geleden was ik met mijn lief een weekendje in Groningen. We hebben zaterdagavond bij Voila gegeten (als je van tevoren even aangeeft dat je veganistisch wil eten, kan dat en krijg je een geweldig menu!) en zondag bij Kult. Hun ‘kaas’fondue is fantastisch! Bij beide kan je ook als niet veganist terecht en dat is wel handig, want manlief is een echte carnivoor helaas.

    Monique 21 november 2017 10:43 Beantwoorden
    • Van Voila wist ik niet, goed om te weten dus. Ja dat is hier helaas ook zo. Gelukkig krijg ik hem wel steeds meer op vleesloos… Maar ook mijn vriendinnen eten nog wel vlees. En dan is dit een fijne combinatie.

      vegafoodblogger 21 november 2017 12:12 Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *