Fissler °SensoRed®

Fissler °SensoRed®

Fissler °SensoRed®

Goede timing is in de keuken net zo belangrijk als het gebruik van kwalitatief gereedschap en verse ingrediënten. Bij een bakpan met antikleeflaag is het een uitdaging om te bepalen of deze al de juiste baktemperatuur heeft bereikt. De °SensoRed® pannen beschikken over een innovatieve thermogevoelige binnenlaag waarbij de status van de temperatuur direct zichtbaar is.

Zodra deze pannen op een hittebron worden geplaatst zal de complete binnenlaag van kleur veranderen. In koude staat is het marsalakleurig binnenwerk bedekt met een donkerrood vlekkenpatroon. Zodra de pan de juiste temperatuur heeft bereikt wordt de complete laag donkerrood van kleur waardoor het vlekkenpatroon niet langer zichtbaar is. De pan is nu klaar voor gebruik. De binnenlaag reageert direct op temperatuursveranderingen. Daarnaast zal de temperatuurindicatie in de loop van de jaren niet slijten. Zodra de pan afgekoeld is, neemt deze weer de kleur van de originele status aan en wordt het donkerrode vlekkenpatroon opnieuw zichtbaar.
De pannen uit de °SensoRed® serie zijn dankzij de non-stick binnenlaag perfect voor de bereiding van eiwitrijke producten. Het ergonomische handvat voorziet zowel grote als kleine handen van een perfect gebruiksgemak. Daarnaast zijn de pannen geschikt voor ieder type warmtebron: elektrisch, gas, halogeen, keramisch en inductie. Wisselen tussen verschillende warmtebronnen is bij deze serie ook geen probleem.

Mijn ervaring

In de keuken werk ik graag met goede potten en pannen, scherpen messen en goede producten.  Daarom hecht ik ook veel waarde aan mijn pannen. Toen ik gevraagd werd om deze pan te testen, was ik meteen enthousiast.

Zelf vind ik de pan er mooi uitzien en wat ik zelf erg prettig vind is dat het zwaar aanvoelt. De thermolaag vind ik echt ideaal, zo weet je precies wanneer de pan de juiste temperatuur bereikt heeft. Het is duidelijk te zien, want als hij koud is zie je een soort van stippen in de pan en als hij warm is wordt de pan helemaal egaal rood.

Ik gebruik de pan vooral voor het bakken (fruiten) van groenten voor de pasta’s. Ik doe dan een scheutje olie in de pan en fruit dan eerst de uitjes en doe er dan steeds nieuwe groenten bij die ik gesneden heb. De pan verdeeld de warmte goed.

Schoonmaken

Op advies was ik de pan onder de kraan af.  Meestal zonder afwasmiddel, maar soms vind ik dat wel nodig. Dan doe ik er een klein beetje afwasmiddel bij en spoel het goed schoon. Het advies is dan om de pan na het afwassen met afwasmiddel licht in de vetten met een olie. Dit heb ik zelf ook iedere keer gedaan. Zelf heb ik hiervoor kokosolie gebruikt. Op een keukenpapiertje deed ik dan een scheut olijfolie en veegde hiermee de pan in.

Opruimen

Op een pan als deze wil je zuinig zijn! Na het invetten leg ik er een schoon keukenpapiertje in en berg de pan met het papiertje op. Dit beschermt de thermolaag van de pan.  Als ik er dan een andere pan in of op zet raakt de binnenkant niet beschadigd.

Meer informatie over de  Fissler SensoRed. 

Ben jij nog opzoek naar een leuk cadeau voor vaderdag? Kijk dan zeker even op de website van Kookpunt.

Fissler °SensoRed®     

Article Tags:
·
Article Categories:
Home

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *