Groente curry lekker eten doe je gewoon thuis!

Groente curry

Groente Curry

Groenten zijn helemaal hip en lekker in de keuken. Voor veel mensen is koken met groentes nog een uitdaging. En dan heb ik het niet over een zak gesneden groenten uit de supermarkt. Nee ik heb het dan over het smaakvol bereiden van de groentes.

Het leuke en lekkere van een curry is dat je gewoon de groenten kan gebruiken die je op dat moment in huis hebt. Uien, zoete aardappel, bleekselderij, courgette, aubergine, tomaat, paprika, eigenlijk alles groentes wel.

Voor deze groente curry gebruikte ik:

Voor 4 personen

4 uien (ik kleine uien)

1 a 2 teentjes knoflook

1/2 courgette

2 stengels bleekselderij

1 rode paprika

1 handje verse kikkererwten (deze laat ik minimaal 8 uur weken)

5 tomaten

250 ml alpro mild en creamy yoghurt (naturel)

2 theelepels thai red curry poeder (Jonnie boer gekocht bij AH)

1 theelepel peper

3 takjes peterselie

 

Wat mag je met de groentes doen?

  1. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook
  2. Voeg de geweekte kikkererwten toe
  3. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes en doe ze in de pan
  4. Snijd de courgette en tomaten in stukjes en doe ze in de pan
  5. Roer alles even goed door en voeg de kruiden toe, eerst de peper en daarna de red curry poeder en nogmaals goed door roeren.
  6. Schenk de Mild en Creamy erbij en roer het er lekker door heen. Dan nog even lekker een paar minuten laten door pruttelen.
  7. Maak het tot slot af met een beetje peterselie
  8. Genieten maar!

Je kan het serveren met alle soorten rijst, maar het is ook erg lekker met brood.  Meestal worden curry’s geserveerd met naanbrood, maar ook stukjes stokbrood zijn er erg lekker bij.

Zelf kook ik graag en veel, het mooie van koken met verse groentes vind ik dat je het vooral op gevoel en naar eigen smaak kan en juist ook moet doen. Koken is proeven.

Het is voor mij de eerste keer dat ik de mild en creamy in een curry gebruikt heb. Dit ga ik zeker vaker, zo niet altijd doen. Het geeft een heerlijke twist aan de curry.

 

Deze curry’s maakten wij ook:

Vegan bloemkoolcurry

Vegan Curry

 

Nooit meer iets missen van Vegafoodblog? Dat kan, volg ons dan op Instagram en vergeet dan niet op like te klikken op onze Facebookpagina.

Article Tags:
Article Categories:
Home · Hoofdgerecht

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *