Groningen in de top 10 van de Vegan hoofdsteden van Europa!!!

Vegan in Groningen

Groningen in de top 10 van de Vegan hoofdsteden van Europa!!!

Er gaat niets boven Groningen, ook voor de vegans dus niet! De PETA publiceert ieder jaar in november een lijst met de meest vegan vriendelijke steden in Europa. En als Groningse ben ik super trots dat Groningen dit jaar op de tiende plaats staat. En hopelijk kan ik met mijn magazine die ik in maart ga lanceren een steentje bijdragen, om volgend jaar een paar plaatjes te gaan stijgen in deze lijst.

PETA vind dat Groningen op deze lijst hoort omdat je in Groningen heerlijk veganistisch kan ontbijten en lunchen bij Anat en lunchen bij de Herbivoor. Groningen heeft nog een paar lunchcafes waar je heerlijk vegan kan lunchen. En we hebben in Groningen de Vegansuper, de 100% veganistische supermarkt. Op donderdag kan je ook dineren bij de Herbivoor en er zijn veel meer restaurants waar je vegan kan dineren in Groningen.

Bijvoorbeeld bij

Bla Bla
Bla Bla is helemaal vegetarisch en hebben ook merdere   Diner, veganistische voorgerechten, één veganistisch hoofdgerecht, andere hoofdgerechten veganiseerbaar
Nieuwe Boteringestraat 9
050 – 313 2088

Zelf heb ik wel eens gegeten bij BlaBla, ik vond het erg lekker. Was wel veel gefrituurd

Cook-Ing – afhalen en bezorgen
Pottebakkersrijge 8
9718 AE Groningen
06 – 48 25 93 71

Hier heb ik nog nooit gegeten of iets opgehaald

Achterwerk
Kaart is bijna helemaal veganistisch! Keuze uit tenminste drie verschillende vegan voor-, hoofd- en nagerechten.
Oosterstraat 13a
Groningen  06 – 40477317

Veel goede dingen over gehoord maar nog niet zelf geweest.

Bagels & Beans
Pecan taartje, ontbijt, lunch (wisselende kaart, maar altijd vegan opties, keuzes)
Zwanestraat 30
9712 CN Groningen

Een paar keer gegeten,  en ik vind het echt lekker.

Café Kult
Vegan Kaasfondue!! En nog twee veganistische hoofdgerechten, verder vier voorgerechten en twee nagerechten plus Vlierbloesemyoghurttaart, Citroenroomtaart en Tony’s Chocolonely puur.
Steentilstraat 36/1
9711 GN Groningen
050 – 313 3304

Bij de kult ben ik al een paar keer wezen eten. Hier heb ik een korte review

De Oude Gasfabriek
Zeker zes veganistische hoofdgerechten! En vegan toetjes!
Langestraat 66
9700 AA Groningen
050 – 364 2062

Hier ben ik ook een keer wezen eten, zelf vond ik het onwijs tegenvallen. En hoor het van meerdere vegans.

De Kleine Moghul
Indiaas eten: diner, afhaal en catering
Boteringestraat 62
9712 PP Groningen
050 – 318 8905

Nog nooit geweest, maar staat wel op mijn lijstje! Veel goede dingen over gehoord

Fatoush
Libanees; heleboel veganistische gerechten mezze style
Damsterdiep 15
9711 SG Groningen
050 – 553 3993

Hier ben ik geweest, eten is redelijk een 7,5.  Zelf ga ik hier niet meer heen en heb ik er niets over geschreven, omdat het daar echt steenkoud was. We hebben een paar keer aangegeven dat ik/we het zo koud hadden, maar werd niets meegedaan. Als je daar wel heen wil reserveer dan in het warme gedeelte (voorin).

Friet van Piet
Veganistische kapsalon, bamischijf, kroket, bitterballen, falafelburger; vegan mayo
Meeuwerderweg 112
050-3133120

Nog niet geweest, veel goede dingen van gehoord. Woensdag is patat dag, dus snel een keertje heen!

FeelGood Groningen

Meerdere vegan lunch gerchten, en op donderdag kan je dineren wat de potschaft.

Oude Kijk in t Jatstraat 29
9717 LB Groningen

06 265 298 19

Bij FeelGood wordt alles vers en met verse produchten bereid, en dat proef je echt.  Binnenkort kan je er meer over lezen in onze hotspotjes, want daar mag deze echt niet ontbreken.

Er zijn nog veel meer leuke hotspots in Groningen waar je Vegan kan eten. Deze hierboven ken ik of heb ik over gehoord. De komende tijd hoop ik de op Vegafoodblog.nl de vegan hotspotjes te kunnen gaan uitbreiden.

 

Vegan Magazine

Ja jullie lazen het net goed, ik wil in maart mijn eigen Vegen magazine lanceren. Dit wil ik op een unieke manier doen en hopelijk ergens in het centrum van Groningen. Het magazine gaat Vegalifestyle heten en komt 4x per jaar uit.  Janneke van de Meulen gaat o.a. elke editie een Column schrijven. We zijn nu drul bezig met de website en het magazine en uiteraard met het organiseren van de lancering. We hopen binnnekort heel veel meer over het magazine te kunnen vertellen!

 

 

Article Categories:
Home · Vegan

Comments

  • Ohhh een eigen magazine, ik ben super benieuwd. Dat is wel iets wat ik echt nog mis. En ja dat moet Groningen toch zeker laten stijgen in de lijst!

    Caroliene 21 november 2017 21:46 Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *