Happy Food van Ellemieke Vermolen

Happy Food van Ellemieke Vermolen

Happy Food van Ellemieke Vermolen– Een poos geleden heb ik Ellemieke mogen ontmoeten voor een interview voor mijn andere blog. Hierin vertelde ze al over haar kookboeken en shakeboek. Ellemieke groeide op tussen de potten en de pannen.Haar ouders hadden verschillende horeca ondernemingen. Ook haar broer heeft al jaren een eigen restaurant in Roosendaal.

Zo vertelde Ellemieke in het interview het volgende over haar boeken:

Ik heb 1 shake boek gemaakt en 1 gezond familie kookboek. Het is een handleiding om de stap naar gezond en bewust te gaan eten, ik laat zien dat het echt niet moeilijk is. Ook niet voor een gezin met jonge kinderen. Mijn derde boek, Happy food. Dit is de opvolger van mijn shake boek, hierin heb ik allemaal gezonde recepten verzameld voor elk moment van de dag. Daarnaast vertel ik ook welke granen nu echt gezond zijn en welke zoetmakers je kunt gebruiken in plaats van suiker. En ook mijn vierde boek Happy kids hierin deel ik  lekkere & gezonde recepten voor ons dierbaarste bezit ‘onze kinderen’.

Het hele interview met Ellemieke kan je hier vinden.

Het Boek

Happy Food toont gezonde recepten voor elk moment van de dag. Om mensen bewuster te doen eten tijdens het ontbijt, de lunch en het avondeten. Happy Food is de opvolger na het succes van Happy Shake. Het boek ziet er zonnig en goudgeel uit. Het boek triggerd mij niet direct om in te gaan lezen. Persoonlijk vind ik het niet meteen lijken op een kookboek. Wat ik dan wel weer heel erg leuk vind is de Happy boeken lijn. Allemaal dezelfde basic uitstraling en mooie kleuren lijn.

 

Recepten

Happy Food, gezonde recepten & snacks voor elk moment van de dag.  In Happy Food verzamelt Ellemieke 40 recepten evenwichtig verdeelt over vijf hoofdstukken. Ontbijt, lunch, diner, zoet en snacks. In een apart hoofdstuk vertelt zij welke granen nu echt gezond zijn en welke zoetmakers je kunt gebruiken in plaats van suiker. Als extra krijgt de lezer twee weekmenu’s mee: ‘een gezonde week met het gezin’ en ‘de detoxweek’, netjes ingedeeld per moment van de dag en per dag van de week.

Love Balls

150 gram notenmix (hazelnote, amandelen, walnoten)

100 ml kokosolie

2 pitloze dadels

3 eetlepels cacaopoeder

1 eetlepel honing of een theelepel agavesiroop of stevia

enkele vanille druppels

1 handje geraspte kokos

1 handje goji of moerbessen

1 handje gepeld hennepzaad

een snufje zout

Bereiding

Hak de noten in een keukenmachine en doe daarna de rest van de ingrediënten erbij. En mix alles goed door elkaar. Verdeel het dan in een silliconen ijsblokjes houder (voor in de vriezer) druk het goed aan en zet het dan voor een uurtje in de koelkast. Hou je wel van pittig? Dan kan je er een snufje chillipoeder of cayennepeper aan toevoegen. Chocolade en peper gaan namelijk heel erg goed samen.

 

 

Handige weetjes over het boek:

• Happy Shake telt 144 pagina’s met hard cover.

• Verkoopprijs: € 24,50 (excl. verzendkosten indien online bestelling)

• ISBN: 978-94-90028-79-4 •

• Uitgever  www.minestrone.be

 

Article Tags:
·
Article Categories:
Home · Kookboeken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *