De Herbivoor een vegan hotspotje in Groningen

Veganistiche burger

De Herbivoor een vegan hotspotje in Groningen– Wat is nu eigenlijk een hotspotje? De herbivoor is zeker een hotspotje. De Herbivoor is een biologische en veganistische saladebar (restaurant).  Ze werken met natuurlijke materialen, dit kan je aan de buitenkant al zien, maar ook aan de inrichting en de mooie tafels.

Lunchen bij de Herbivoor

Bij de Herbivoor kan je bijna dagelijks (maandag gesloten) terecht voor een heerlijke lunch. Zelf heb ik daar nu een paar keer met veel smaak gegeten. De Herbivoor werkt uitsluitend met producten van biologische afkomst en er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van seizoensgebonden groenten en fruit, kan de menukaart per dag verschillen. Maar wat zou de saladebar zijn zonder de verse salades, de herbivoor burger, wraps, pannenkoeken, verse soep en huisgemaakt gebak! Dit is dus altijd wel aanwezig. De burger heb ik nu zelf een paar keer gegeten en die is echt heel erg lekker.
Dineren bij de Herbivoor

Dineren bij de Herbivoor kan jammer genoeg alleen maar op donderdag. Je kan voor het diner niet kiezen van de kaart, dat is voor mij geen probleem. In tegendeel zelfs, ik vind het wel lekker en leuk om verrast te worden. En het fijne is dat ik zeker weet dat er geen vlees of vis in mijn eten zou belanden.  Het is iedere donderdag een andere drie gangen menu. Wil jij niet verrast worden? Dan kan je op de facebookpagina zien wat er geserveerd gaat worden. Zelf heb ik daar nog nooit gekeken voor het menu, ik vind de verrassing veel leuker. Mocht er iets bij zitten wat je echt niet lekker vind, dan kan je dit van te voren aangeven en wordt er gewoon iets andere lekkers voor je bereid. Ja van te voren, want zodra je gaat zitten en de bediening bij je komt. Dan vertellen ze wat het menu van de dag is.  Wil jij hier aanschuiven voor een lekker diner? Reserveer dan zeker eventjes.

Zelf heb ik al meerdere keren (drie keer om precies te zijn) bij de Herbivoor gedineerd. Mijn favoriet was zeker de tweede keer, het gevulde wittekoolblad!!  Het leuke vind ik de enthousiasme van Karien, ze verteld met veel liefde en passie over de gerechten die ze gemaakt heeft.  Ik vind het altijd zo gezellig om daar te eten en te kletsen met Karien en ik laat me graag mee slepen in haar enthousiaste verhalen. Vooral hoe jezelf thuis ook lekker vegan kan koken. Ze geeft graag tips en tricks.  Deze keer vertelde ze honderduit over het koolblad, hoe deze gemaakt is en welke heerlijke zoete groentes erop zitten. Dit heeft mij weer veel inspiratie gegeven voor verschillende heerlijke nieuwe recepten.

 

              Vers koolblad met lekkere groentes           Gevulde puntpaprika's

 

Kwaliteit en vriendelijkheid staan voorop
Wat ik zelf zo leuk vind aan de Herbivoor is dat je kan zien dat Karien (de eigenaaresse) het met liefde en passie doet. Ze heeft plezier in haar werk en haar collega’s hebben dit ook en stralen dat ook uit. De bediening is dan ook erg vriendelijk en weten wat ze verkopen. Karien weet precies wat ze wat ze kookt en wat lekker bij elkaar past. Het is geen heel groot restaurant, binnen staan 5 of 6 tafels en met mooi weer buiten ook een stuk of 5 tafels. Zelf vind ik het een hele toegankelijke zaak. Overdag kan je er gewoon binnen lopen. Voor die lekkere mungbonenburger… En andere lekkere lunch gerechten.

De Herbivoor     De bar van de Herbivoor

 

Ik kan je zeker aanraden om er een keertje te gaan lunchen. Zelf heb ik al een paar keer geluncht bij De Herbivoor. En dit is mij zeer goed bevallen. De eerste keer ben ik natuurlijk voor de Mungbonenburger gegaan… Die was echt heel erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar dus om hier te gaan eten.

 

Handig om te weten
​De Herbivoor bevindt zich in het centrum van Groningen. Bijna tegenover de bioscoop ( Pathé). Ze  zijn gevestigd op het Zuiderdiep 59.  Op loop afstand van het Centraal stadion. Kijk voor meer informatie zeker even op de website van de Herbivoor.

Ben jij ook wel eens bij de Herbivoor geweest?

terras van de Herbivoor

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Home · Hotspoje Groningen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *