Hotspotje High Tea ByBabette

High tea hapjes

Hotspotje High Tea ByBabette- Ga jij een dagjes lekker shoppen in Haarlem? Dan is een High Tea ByBabette of een lekker kopje thee, met een lekker stuk taart zeker een aanrader.  Samen met een vriendin die veganist is gingen wij voor een High Tea. En dit was zeer uitgebreid en erg lekker en veganistisch kon nog ter plekke gemaakt worden.

High Tea ByBabett- High tea of afternoon tea? Sarah is de eigenaresse van ByBabette en komt zelf uit Engeland. Ze spreekt minimaal Nederlands, maar wel Engels dus 😉
​En hoe… Ze spreekt heel snel Engels en moest goed mijn best doen om haar te kunnen volgen. Maar wat een super leuke en lieve vrouw. Ze vertelde dat wat wij een high tea noemen in Engeland letterlijk high betekend, dus je moet daarbij ook hoog zitten en meestal niet met hapjes is, maar met een stuk taart. En een afternoon tea (low tea) is zoals wij de high tea gewend zijn.

Vegan ByBabette

Ik had Sarah van te voren een mailtje gestuurd of het ook mogelijk was om de high tea veganistisch te krijgen. Want mijn vriendin met wie ik gezellig een dagje ging shoppen in Haarlem is vegan. Haar reactie was echt super lief, Jazeker is dat mogelijk.

En toch ging het fout… Of eigenlijk helemaal niet

Sarah stond gezellig bij ons te kletsen en vertelde honderduit over alle thee soorten die ze hebben en over de high tea. Toen we haren vroegen naar het vegan, schrok ze even. Vergeten, ze vroeg ons even tijd en ging meteen aan de slag. We hoefden helemaal niet super lang te wachten en het resultaat was echt heerlijk. Ik kreeg de vegetarische high tea en mijn vriendin de vegan high tea.

 

High tea ByBabette

Bij binnenkomst voel je je meteen erg welkom, je wordt hartelijk ontvangen. En de geuren van de verschillende thee soorten en de lekker zoete geuren van de taartjes komen je meteen tegemoet.

De zaak is mooi en erg stijlvol ingericht, lekker Engels (denk ik). Het service een lekker bij elkaar geraapt zooitje.. Ik hou daar van. Zo hadden we verschillende kopjes en schoteltjes en weer andere bordjes. Het hoorde allemaal net niet bij elkaar en dat maakte het juist weer zo compleet. Het paste gewoon echt bij de uitstraling en hoe het was.

Thee
​Vanaf een enorme thee waaier kan je precies zien welke smaken thee er allemaal zijn. En dat zijn er veel en allemaal hebben ze en leuke omschrijving. Mijn favoriet.., tja hoe kan het ook anders is Yvonne’s Yoga tea. Dit is een thee met allemaal lekker kruiden en smaken. Je kan echt uit heel veel thee soorten kiezen.

Afternoon Tea bij ‘Bij Babette’
De Afternoon Tea bij Bij Babette bevat de volgende heerlijke lekkernijen:

  • Canapes
  • Finger Sandwiches
  • Scones with clotted cream and jam
  • Mini desserts
  • Bonbons

Dit allemaal geserveerd met onbeperkt thee van unieke theesmaken.

​Dit alles kregen we in drie rondes en voor mij was alles vegetarisch en voor mijn vriendin was alles helemaal vegan. Dit was dus voor de kok de eerste keer dat hij een vegan, low tea maakte. Het was echt heel erg lekker. En heel eerlijk, mijn Scones waren echt niet lekker, taai en helemaal niet zoet. Volgens mijn vriendin de perfecte scone… Nou niet voor mij dus, jakkie.  Ze hadden nog een vegan Scone over en deze mocht ik proberen. Nou die was echt super lekker! Lekker zoet en smaakvol. Voor mij dus voortaan ook de vegan Scone. Ook alle andere hapjes waren erg lekker. Jammer dat sommige zo snel op waren.

 

Handig om te weten

31 Kruisstraat

2011 PW Haarlem

bijbabette@live.nl

Kijk voor meer informatie op de website van ByBabette

 

 

 

High tea

 

Heb jij ook wel eens een high tea gedaan?

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Geen categorie · Home · Hotspotje Haarlem

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *