kikkererwtenstoofschotel…. een echt stoer recept voor het najaar!

kikkererwtenstoofschotel

kikkererwtenstoofschotel….

Vind jij het ook iedere keer weer een uitdaging om iets nieuws of iets anders op tafel te zetten? Dit is echt een lekker stoer herfst en winterrecept. Dit is echt zo’n recept die je vaker wil gaan maken. Dit recept bewijst dat 10o procent plantaardig ook lekker vol van smaak en goed vullend kan zijn.

 

kikkererwtenstoofschotel wat heb je nodig? voor 4 personen

300 gram kikkererwten (zelf gebruik ik het liefst verse, deze moeten dan eerst een paar uur weken)

2 zoete aardappelen

2 uitjes

2 stengels bleekselderij

3 wortels

400 gram gepelde tomaten uit blik

2 tenen knoflook (geperst)

1 blokje bouillon

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel kerriepoeder

 

kikkererwtenstoofschotel hoe maak je het?

  1. Als je verse kikkererwten gebruikt zorg dan dat deze minimaal 6 uur van te voren geweekt worden. Op tijd in het water zetten dus. En zet het bouillon blokje vast in een mok met water om los te weken.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes. Zet vervolgens een braad of koekenpan met een beetje olie op het vuur en bak de zoete aardappel hier in.
  3. Snijd ondertussen de uien, bleekselderij en wortels in stukjes en voeg deze bij de zoete aardappel in de pan. Regelmatig even roeren, husselen.
  4. laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze bij de andere groentes in de pan.
  5. Voeg nu ook de gepelde tomaten toe aan de pan
  6. voeg de kruiden (paprikapoeder en kerriepoeder) toe aan het gerecht. Alles steeds goed door elkaar husselen
  7. Pers de knoflook en ook deze mag dan bij de pan in
  8. Voeg tot slot de bouillon toe aan het gerecht alles nog een keer goed door elkaar husselen en dan nog even 5 minuten laten pruttelen.

Bij dit gerecht is het lekker om rijst, stokboord, naanbrood of gebakken aardappels te serveren. Alles gaat zeker helemaal op, tot de laatste kruimel! Wedden?!

 

Nooit meer iets missen van Vegafoodblog? Dat kan, volg ons dan op Instagram en vergeet dan niet op like te klikken op onze Facebookpagina.

Kikkererwtenstoofschotel

Wat zou jij hier het liefst bij serveren?

Meer inspiratie nodig?

Vegan Dahl

Vegan bloemkoolcurry

Article Tags:
·
Article Categories:
Home · Hoofdgerecht

Comments

  • Kun je hiervoor beter bospeen of winterpeen nemen? Of zijn allebei even geschikt?

    Yvonne 20 oktober 2017 22:27 Beantwoorden
    • Zelf gebruik ik het liefst bospeen, maar dat is puur smaak. Ze zijn beide geschikt.

      vegafoodblogger 24 oktober 2017 15:48 Beantwoorden
      • Zaterdag boodschappen gedaan en vanavond ga ik het uitproberen! Ben erg benieuwd! 😀

        Yvonne 27 november 2017 11:46 Beantwoorden
        • Hi Yvonne,

          Hoe vond je de kikkererwtenschotel?

          vegafoodblogger 28 november 2017 11:46 Beantwoorden
          • Nou, we waren met 3 personen en ik dacht: een recept voor 4, dan heb ik morgen nog een beetje over, fijn! Maar terwijl ik de hoeveelheden precies heb gedaan zoals in het recept stond, had ik echt héél veel te veel. Paste ook niet in één grote, diepe koekenpan, dus snel verdeeld over 2 pannen. Los daarvan: het was wel echt héél erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar! 😀 Maar dan ga ik de hoeveelheden wel halveren! Misschien komt het ook doordat ik nu winterpeen had genomen i.p.v. ‘gewone’ wortels? Verschilt wat in formaat natuurlijk. De zoete aardappels waren groot, maar zo stond het ook in het boodschappenlijstje.. We hadden het overigens zonder rijst of iets gegeten, want toen ik zag hoeveel het werd dacht ik niet dat er nog meer bij moest, haha! We hebben het vandaag gewoon nog eens gegeten en ik heb m`n oma een bakje meegegeven om te proeven. 😉

            Maar ik ga het dus zeker nog vaker maken, want ik heb er wel van genoten! En ik vond het van tevoren best spannend, gezien ik nog nooit kikkererwten en bleekselderij had gegeten, haha! Maar ik ben tegenwoordig nogal wat nieuwe recepten en dus ook nieuwe ingrediënten aan het uitproberen en dat pakt vaak goed uit; super leuk!

            Yvonne 28 november 2017 19:23
          • Goed dat je het even zegt, ik ga het recept nog even een keer goed na lopen. Winterpeen en wortel scheelt inderdaad wel in verhouding, maar daar zou je geen twee pannen van krijgen 😉

            vegafoodblogger 1 december 2017 12:45
  • Deze hebben wij gisteren gemaakt, echt zo lekker.

    Anne 1 november 2017 16:14 Beantwoorden
  • Ik heb deze gemaakt en was echt super lekker en inderdaad waar en echte winterschotel. Je hebt een leuke site!

    Simon 7 november 2017 14:11 Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *