Komkommer in zuur, op verschillende manieren…

komkommer in zuur

Komkommer in zuur

Komkommer in zuur vind ik zelf erg lekker bij pittige gerechten, maar ook bij groentes zoals spinazie. Vroeger maakte mijn moeder het vaak voor bij de spinazie. Ik maak het ook regelmatig als we rijstgerechten eten of een curry bijvoorbeeld. Er zijn meerder manieren om een heerlijke komkommer in zuur te maken… Ik deel een paar lekkere recepten met je.

Zoals je bij andere recepten waarschijnlijk al is opgevallen voeg ik nooit ergens suiker aan toe. Ook probeer ik altijd een product zonder toegevoegde suiker te zoeken. Ik heb de komkommer in zuur op verschillende manieren gemaakt.  Met suiker krijg je een hele andere twist. De meeste vond ik zelf veel lekkerdere zonder suiker. Bij het eerste recept is het met een beetje suiker juist lekkerder.

Komkommer in zuur met appelazijn

1 komkommer

10 eetlepels azijn

4 eetlepels appelciderazijn

1/2 suikerklontje

Water

1 weckpot

 

Komkommer in zuur met appelazijn hoe maak ik het?

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Je kan hiervoor een kaasschaaf gebruiken.  Doe dan dan komkommer en het halve suikerklontje in de weckpot. Doe dan de azijn en appelazijn in de pot. Vul dit aan met water en schud dan alles goed door elkaar. Zet de pot nu een paar uur in de koelkast.

 

Pittige Komkommer in zuur

1 komkommer

12 eetlepels azijn

1 theelepel sambal (of meer naar smaak)

water

1 weckpot

 

Pittige komkommer in zuur hoe maak ik het?

Snijd de komkommer in plakjes of schijfjes. Doe ze in de weckpot en doe de sambal erbij. Dan doe e de azijn erbij en vul de rest aan met water. Alles goed doorschudden. Zet de pot een paar uur of een nacht in de koelkast.

Zure komkommer

1 komkommer

20 eetlepels azijn

1 rode peper (zonder zaadjes, in stukjes)

water

1 weckpot

Zure komkommers hoe maak je het?

snijd de komkommer in schijfjes, slierten of plakjes. Dit kan met een mesje of als je ze mooi dun wil hebben met een kaasschaaf. Doe dan de azijn, peper in de pot. Roer alles goed door elkaar. Voeg dan de komkommer en het water toe. Nog een keer goed door schudden het zet de pot dan een paar uur in de koelkast.

Je kan de rode peper ook vervangen door sambal.

 

Komkommer in zuur met meer

1 komkommer

10 eetlepels azijn

2 eetlepels appelciderazijn

1 teentje knoflook geperst

1 rode ui in stukjes (reepjes of rondjes)

water

1 weckpot

 

Komkommer in zuur en meer, zo maak je het

Snijd de komkommer in plakjes,  reepjes of sliertjes. Doe het azijn, appelazijncider, knoflook en rode ui in de pot. Roer dit alles even door elkaar. Nu kan je de komkommer toevoegen en het water. Alles nog een keer goed door elkaar schudden en zet het voor een paar uur in de koelkast.

 

Je kan nog heel veel andere variaties bedenken, zo kan je er nog gember, tomaat, olie, rozemarijn en munt en heel veel meer aan toevoegen.

Zelf kies ik ervoor om het ruim van te voren klaar te maken en het minimaal een paar uur in de koelkast te zetten. Zo kunnen de smaken goed intrekken. Het liefst maak ik het zelfs de avond ervoor.

 

De komkommer in zuur vind ik erg lekker bij o.a. deze recepten:

Vegan bloemkoolcurry

Vegan Dahl

Stoere stoofschotel

 

Heb je het recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op instagram #vegafoodblog of facebook.

Article Tags:
Article Categories:
Home · Sauzen · Voorgerecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *