Kookboek Spice for Life wat vond ik ervan?

Spice for life kookboek

Kookboek Spice for Life wat vond ik ervan?– De voorkant of wel de cover van het boek ziet er veel belovend uit. De styling spreekt mij heel erg aan. Deze pret is helaas van korte duur. Ik blader een kookboek altijd eerst even snel door, ik kwam er al snel achter dat die niet een specifiek vega kookboek was. Ik ging naar het vega gedeelte, en wat mij daar meteen opviel was dat er wel erg weinig foto’s in staan. De binnenkant spreekt mij dus een stuk minder aan, ik kies een recept vaak op basis van de foto.  Er staan sowieso niet heel veel foto’s maar bij de overige hoofdstukken wel meer.

 

Kruiden

Het zou jullie vast niet verbazen dat dit kookboek vooral gebaseerd is op heel veel kruiden. Dat vind ik zelf wel heel erg leuk. In het begin van het kookboek staan veel kruiden en specerijen omschreven. De meeste kruiden en specerijen kende ik al wel, maar wist niet direct wat ik er allemaal mee kon.

 

Vega gerechten

Zelf zou ik het kookboek als vega niet direct kopen, omdat het niet speciaal bedoeld is voor vega’s. Er staan nog best wel veel vega recepten in, wat dit boek zeer geschikt maakt voor mensen die regelmatig (of af en toe een vleesloos dagje willen).

 

Een recept uit het boek wat ik graag met jullie wil delen

Dit recept heb ik nog niet zelf gemaakt, maar ga ik zeker wel doen. Ik ben de laatste tijd namelijk dol op groente chips

 

Snelle chips van bietjes en granaatappel

Voorbereiding 10 minuten

kooktijd 25 minuten

 

Voor 4 personen

6 grote rauwe bieten

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel venkelzaad

1 eetlepel granaatappelpoeder

2 eetlepels kokosolie

1 theelepel gemberpulp (geraspt)

Zeezout naar smaak

 

Verwarm de oven voor op 190 graden

Rooster komijn en venkel op een laag vuur in een kleine droge koekenpan zot ze gaan geuren. Stamp ze fijn tot een poeder en zet ze apart. Schil de bieten en snijd ze met een mandoline in dunne plakken van 1,5 mm.

 

Lek de plakken in een kom en voeg olie, granaatappelpoeder, gemberpulp eventueel zeezout en de venkel en komijn toe. Roer het allemaal goed met je handen door elkaar.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bietenplakjes erop. Zet ze 10-15 minuten in de oven, haal de bakplaat eruit en draak ze chips om en bak ze dan nog een keer 5 minuten.

 

Meer informatie over het kookboek Spice for Life

Uitgeverij Aerial (www.aerialmediacom.nl)

ISBN 978-94-026-0193-0

Auteur Aujula Devi (het boek is opgedragen aan haar overleden vader)

Hardcover

Dit boek is verschenen in april 2017

 

Article Tags:
·
Article Categories:
Home · Kookboeken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *