Maïssoep

Maïssoep is één van mijn favoriete soepen. En past perfect in de Mexicaansekeuken, die ik graag kook. De Mexicaansekeuken is mijn favoriete keuken. Deze bied veel vegetarische en veganistische mogelijkheden.

Hoe ik deze heerlijke maïssoep maak?

Ingrediënten
2 maïskolven
2 uitjes of 4 sjalotjes
10 cherry tomaatjes ( of 2 gewone tomaten)
1 rode peper (zonder zaadjes)
1 stengel bleekselderij
1 handje taugé
2 groente bouillon blokjes (vegetarisch)
1 beker crème fraîche (vegan)
1 liter water

Hoe maak ik de soep
Ik doe 1 liter water in de pan en doe hier de twee bouillon blokjes bij. Ook de Maiskolven doe ik er gelijk bij in.  Zelf heb ik ingevroren maiskolven gebruikt.
Ondertussen snij de sjalotjes in grove stukken, daarna de bleekselderij. Zodra ik het gesneden heb, gaat het gelijk bij de pan in.  Daarna is het de beurt aan de rode peper. Deze snij ik door de lengte door de midden en haal alle zaadjes eruit. De peper, snij ik dan ik kleine stukjes en ook deze mogen dan bij de pan in. De tomaten en de taugé doe ik er dan zo bij in.  Dit laat ik dan even lekker koken, ongeveer 20 minuten.

​Als alles gekookt is zet ik het vuur uit, of zet het even op een andere plek.  Dan haal ik de maiskolven eruit en haal ik snel en simpel met een lepel de mais van de kolf af.  Daarna gaat de mais weer terug in de pan. En met de staafmixer pureer ik alles tot een mooie gladde soep.

Mocht je nog smaak missen, dan kan je na smaak nog zout en peper toevoegen. Voor mij was dit niet nodig.

De crème fraîche voeg ik bij het opdienen pas toe, dit blust het pittige van de maïssoep

Vegan alternatief voor crème fraîche
​Als vegetariër mag ik wel gewone crème fraîche​.  Maar ik merk dat ik het zelf veel leuker en lekkerder vind om te kiezen voor een plantaardig product.  De laatste tijd heb ik dit product meerdere keren geprobeerd en gebruikt in diverse gerechten. Heel eerlijk, ik vind het zelfs lekkerder, romiger en minder zuur. En snel en makkelijk in gebruik.

Soja Cuisine
Je kan de Soja Cuisine warm en koud gebruiken. Dit is een goed alternatief voor room en crème fraîche​ is soepen en sauzen. Meteen vanuit de koelkast klop ik hem helemaal op, tot een lekkere mousse.

Article Categories:
Home · Soepen

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *