Paars sapje….. Smoothie

Sinds ik mijn slowjuicer hebt vind ik het erg leuk en vooral ook erg lekker om verschillende sapjes te maken.  Ook de kinderen kunnen mijn sapjes wel waarderen, vooral Dylan.

Op instagram kwam ik laats allemaal mooie kleuren sapjes tegen! Die van mij zijn vaak groen of bruin, maar daar zag ik ze in het roze en paars… En ja ik heb ontdekt hoe ik zelf een puur natuur paars sapje kan maken!

Voor mijn gladde sapjes gebruik ik altijd mijn Kuvings slowjuicer.

Paarse sap
Alleen de kleur al! Hiervoor heb ik maar één ingrediënt gebruikt. Namelijk rodekool en van de pulp kan je dan weer een lekkere rodekool burger maken. Heel eerlijk, nee ik vond alleen rode kool niet lekker! Maar de kleur is en was erg mooi.

Ander kleurtje
Daarna heb ik er een mango en citroen aan toegevoegd. Dit is echt een aanrader!  Ook dit is een mooi kleurtje geworden.

De boys maakt het niet zoveel uit welke kleur hun smoothie heeft, bruin, groen of paars ze drinken ze allemaal op.  En ik maak allerlei combinaties met wat ik in huis heb.

Het maken van de sapjes is heel simpel met de slowjuicer! Ik wilde deze heel graag hebben omdat hij uit alles een sapje kan halen. Boerenkool, rodekool, banaan, wortel, etc..

Een sinasappel, mandarijn en citroen pel/schil ik altijd even voordat het in de machine gaat. Dit is beter voor de zeef, omdat de schil behoorlijk taai is. Ook een mango doe ik er in stukken in en zeker niet de pit!

Ingrediënten die ik vaak in huis heb om er bij in te doen
Gember ( een heel dun schijfje omdat dit echt een sterke smaak maker is).
Bleekselderij ( daar doe ik rustig een hele stengel van erbij in.

 

 

Article Categories:
Home · Smoothies

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *