Paddenstoelen Tapenade

Deze verse tapenade van verse paddenstoelen is erg lekker. Een echte smaak maker.

Vegetarisch (veganistisch)  en suikervrij.

Smaakt naar meer!!

Wat heb je nodig
250 gram gemengde paddenstoelen
1 a 2 teentjes knoflook
5 a 8 olijven
2 eetlepels olijfolie
1 Ui​

Voor een grove structuur wat goed past bij deze tapenade kan je het, het beste in een keukenmachine bewerken. Of gewoon grof hakken met een keukenmes.

Bak de paddenstoelen eerst in een koekenpan en doe ze dan in de keukenmachine samen met de rest. De olijven na smaak toevoegen. Alles pureren en je hebt een heerlijke tapenade.

Waarom je champignons en andere paddenstoelen eerst moet verwarmen…

Waarom je beter geen rauwe champions kan eten…
Rauwe champignons bevatten bijvoorbeeld de gifstof agaritine. Deze stof is vooral giftig in grote hoeveelheden en zou zelfs kanker verwekend kunnen zijn.

En er is nog een rede waarom je champions beter kan verwarmen…
Champignons kunnen namelijk veel  bacteriën bevatten.  Champignons en sommige andere paddenstoelen worden namelijk gekweekt op basis van paardenmest. Uiteraard is dit op zich best gesteriliseerd, maar er blijven altijd bacteriën achter. Daarom is het dus ook aan te raden om champions en paddenstoelen te verhitten.  Door verhitting worden de bacteriën gedood.

En zelf vind ik verwarmde (gebakken) champignons ook veel lekkerder…

De andere ingrediënten verwarm ik verder niet.  De ui snij ik in grove stukken. Ik heb alles bij elkaar in de keukenmachine gedaan.  En dan nog even een poosje in de koelkast gezet.

Ik heb hem vaker gemaakt en ook wel eens gewoon fijn gehakt met een keukenmes.

Article Categories:
Hapjes/snacks · Home · Sauzen · Voorgerecht

Comments

  • Dit soort dingen zijn echt lekker om op tafel te zetten met de kerst of een verjaardag.

    Alexander 2 november 2017 09:17 Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *