Rode bietensoep

Bij de Albert Heijn zag ik een pakket liggen voor rode bietensoep. En dacht dat lijkt me wel wat! Gekeken wat er allemaal in het pakket zat.  En aangevuld met mijn eigen ideeën aan ingrediënten.

​Het is een heerlijke en super gezonde rode bietensoep geworden.

Natuurlijk wil je nu wel graag weten wat er allemaal in zit en hoe ik deze lekker soep gemaakt heb….

Ingrediënten
​5 a 7 rode bieten (ongeveer 500 gram)
​1 appel (een rode)
3 stengels bleekselderij
2 rode uien
1 liter water
​2 vega bouillon blokjes

​Breng het eventueel op smaak met zout en peper. Ik zelf het het niet meer eraan toegevoegd.

Garneer de soep met  peterselie.

Materialen
​Staafmixer

Bereiding
​Doe het water in de pan en zet het alvast op het vuur met de bouillon blokjes. Spoel daarna de rode bieten af onder de kraan en snijd ze in grove stukken en voeg deze toe aan de pan. Snijd daarna de uien, bleekselderij en appel ook in grove stukken en voeg dit ook toe aan de pan. Laat dit  ongeveer 20 minuutjes  zachtjes koken

​Zet daarna het vuur uit en pureer alles fijn met de staafmixer

Dit is een heerlijk lunch of voorgerecht. Lekker met een paar stukjes stokbrood met kruidenboter of aubergingedip.

Heb jij wel eens rode bietensoep gegeten?

Wil je de soep wat pittiger maken dan kan je er sambal of een rode peper (zonder zaadjes) aan toevoegen. En de soep afblussen met een (vegan) crème fraîche. Voeg de crème fraîche  pas toe bij het opdienen. Als je het al in de pan doet kan je het niet meer één of twee dagen bewaren.

Deze soep is dus niet alleen vegetarisch maar ook zeer geschikt voor vegans.

 

Article Categories:
Soepen

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *