Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

Als ik denk aan de herfst denk ik vrijwel meteen aan pompoen. Pompoen kan je veel lekkere dingen mee maken. Zo heb ik er een keer heerlijke pannenkoeken van gemaakt, maar ze zijn ook heerlijk in een smoothie, of in je pasta/curry gerechten. En je kan er zelfs heerlijke cup cakes van maken. Pompoen een veelzijdige groente dus! Vandaag maak ik er een lekkere van. Verse pompoensoep is eigenlijk wel een van mijn favorieten.

Zelf werk ik eigenlijk altijd met verse pompoen, maar je kan ook prima de blokjes uit de diepvries gebruiken.

Houd je niet zo van kokos? Vervang de kokosmelk dan door amandelmelk. Zelf ben ik ook niet z dol op kokos, maar de kokosmelk ik pompoensoep vind ik altijd wel erg lekker. Lekkerder dan zonder of met amandelmelk.

Let op… Deze heerlijke rijke soep is een echte maaltijd soep! Je kan het ook prima als voorgerecht gebruiken, maar doe dan een klein of half kommetje. Ik serveer zelf altijd nog een salade bij de soep en dan is het voor ons ruim voldoende.

 

Romige pompoensoep Wat heb je nodig (4 personen)

1 kleine pompoen (tussen de 800 en 1000 gram)

200 gram doperwten (ik heb ze uit diepvries)

2 uien

1 teentje knoflook

800 ml groenten bouillon

1 blik kokosmelk (zelf let ik er altijd op dat er geen suiker aan toegevoegd is)

zout en peper naar smaak

verse bieslook of bosui fijn gesneden

 

Hoe maak je het?

  • Zet een pan gevuld met water en de bouillon blokjes op het vuur, daar doe ik ook gelijk de doperwtjes bij.
  • Dan snijd ondertussen de pompoen. Ik haal zelf alleen de pitjes eruit en snijd hem dan in stukken. Dit doe ik bij de pan met water in. Ik laat de schil dus gewoon zitten, lekker veel vitamientjes. En na het pureren zie of proef je er niets meer van.
  • Daarna pel ik de uitjes en snij ik deze in 3 stukken en doe deze ook bij de pan in.
  • Dit alles laat ik ongeveer 15 minuten lekker koken.Zet het gas dan uit.
  • pers de knoflook boven de pan en roer dit er kort door heen
  • pureer het geheel met de staafmixer tot het een gladde soep is (zet het gas altijd uit tijdens het pureren)
  • Als alles gepureerd is kan de kokosmelk erbij, laat het dan nog ongeveer 1 minuut koken
  • Zout en peper naar smaak toevoegen
  • serveer het met verse bieslook of bosui

 

Romige pompoensoep

Geen zin in pompoensoep? Deze lekkere soep maakten wij ook

Romige wortelsoep met een vleugje sinaasappel

Maissoep

Rode bietensoep

Vegan linzensoep

Welke soep eet jij graag?

Article Tags:
·
Article Categories:
Home · Hoofdgerecht · Soepen

Comments

  • Doperwten, daar zou ik zelf nooit opgekomen zijn. Pompoensoep is heerlijk, ik ga dit recept ook eens proberen.

    Caroliene 21 november 2017 21:44 Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *