spinazie tomaten lasagne

spinazie tomaten lasagne
Spinazie tomaten lasagne–  Lasagne is een gerecht wat ik zeker één keer per week klaar maak. Zelf vind ik het leuk en lekker om hier eindeloos mee te variëren. En de lasagnes lenen zich hier perfect voor. Je kan er alle groenten eigenlijk wel aan toevoegen.  Deze spinazie tomaten lasagne is dan ook geïnspireerd op de spinazie lasagne die ik een poosje terug gemaakt hebt.
Spinazie tomaten lasagne
Voor 4 personen
  • 500 gram cherry tomaten
  • 400 gram verse spinazie
  • 4 a 5 eetlepels olijfolie om in te bakken
  • 1 groentenbouillonblokje (weken in een half kopje water)
  • 2 uien
  • 1 pakje Soja Cuisine (crème fraîche)
  • 1 zakje geraspte kaas (zelf heb ik die van Willemsburger gebruikt)
  • 8 lasagne bladen (zelf gebruik ik altijd volkoren)
Zet de pan op het vuur en doe de olie in de pan en snijd ondertussen de uien in stukjes en doe deze in de pan. Snijd ook de tomaten in stukjes en doe deze bij de uien in. Bewaar 10 a 15 tomaatjes om deze aan het einde bovenop de lasagne te leggen. Ondertussen weekt het bouillon blokje in een half kopje water. Als het blokje helemaal is opgelost, kan je deze toevoegen aan de uien en tomaten. Meng alles goed door elkaar, dan kan de spinazie erbij in en dan nog even laten pruttelen. Na een paar minuten die Soja Cuisine toevoegen en dan alles goed door elkaar pureren.
Leg 3 of 4 dat ligt eraan hoe groot de schaal is, lasagne bladen op de bodem, leg hier het groente mengsel over heen, strooi daar over de kaas en dan weer een laagje lasagne bladen, door overheen weer de groentes en dan weer de kaas en dan tot slot nog wat gesneden tomaten.
Volkoren lasagne bladen
Je kan de volkoren lasagne bladen gewoon in de supermarkt kopen. Ik gebruik zelf altijd volkoren producten (pasta, lasagne) omdat deze voedzame zijn en beter vullen.
Eet jij graag lasagne?
Nooit meer iets missen van Vegafoodblog? Dat kan, volg ons dan op Instagram en vergeet dan niet op like te klikken op onze Facebookpagina.
Article Tags:
· ·
Article Categories:
Home · Hoofdgerecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *