Spinazielasagne

Spinazielasagne- Zelf vind ik het helemaal fantastisch om nieuwe recepten uit te proberen. Maar ik vind het nog leuker om het recept eigen te maken. Dat heb ik met dit recept ook gedaan. Dit recept is dan wel geinsireerd door het kookboek Veggie Verry Mutch, maar uiteindelijk is het resultaat heel anders geworden. ​

​Zo heb ik de de spinazie met de staafmixer meegepureerd.  En ook  heb ik de tomaten blokjes uit pak, pot of blik vervangen voor verse tomaten. Omdat aan de verpakte tomaten nogal veel suiker toegevoegd is en ik zelf vers ook veel lekkerder vind. En nog wat kleine dingen heb ik naar eigensmaak aangepast…

Vegetarische spinazielasagne

Spinazielasagne- Voor deze lasagne gebruikte ik:

  • 400 gram cherry tomaatjes
  • 4 uitjes (volgens recept 1 grote, ik vind uitjes lekker en heb gekozen voor 4 normale)
  • een scheutje olijfolie
  • ​2 stengels bleekselderij (volgens recept 3)
  • 2 teentjes knoflook (voordat ik hem pers, snij ik hem eerst door de midden om het hartje eruit te halen. Hiervan ga je zo sterk ruiken)
  • 250 gram champignons
  • courgette (een hele vind ik zelf best veel. Ik heb er zelf iets meer dan een halve gedaan)
  • 250 gram verse spinazie
  • 2 el tijm
  • 1 el oregano
  • 1 groente bouillonblokje (let er wel op dat je een vegetarische koopt!)
  • 200 ml crème fraîche (vegan)
  • 10 a 15 cherry tomaatjes in stukjes (volgens recept 2 a 3 grote tomaten in plakjes. Ik vind kleintjes mooier en lekkerder)
  • ​1 handje pijnboompitten ( of meer naar smaak)
  • 1 pakje lasagnevellen, wit of groen of…
  • 1 zakje Parmezaanse kaas (voor veganisten, een vegan variant, hier heb ik een overzichtje van vegan vervangers)
  • En na smaak (zee)zout en versgemalen peper.

Om het helemaal vegan te maken, moet je de crème fraîche en kaas in de vegan variant kopen.

 

Spinazielasagne– zo maak je het

Als je, je oven moet voor verwarmen kan je dat als eerste doen op 180 graden. Zelf doe ik dat nooit, ik zet het er gelijk in en laat het dan vijf minuten langer in de oven indien nodig.
Ondertussen snij ik de uitjes in kleine stukjes, en doe deze met een scheut olijfolie in een wok, diepe koekenpan.  Dan kunnen de uitjes alvast wat glazig worden en ondertussen snij ik dan de bleekselderij.  Zelf vind ik het lekker om alles klein te snijden, deze snij ik dus ook klein.  De gesneden bleekselderij gaat bij de pan in en kan vast lekker mee bakken. Ik heb alles op laag vuur. Dan ga ik de champignons snijden, ook bij de pan in . Daarna de courgette in kleine stukjes, alles nog even lekker door roerbakken. Ondertussen pers ik de knoflook en doe deze er ook bij in.

​Ik heb het bouillon blokje in nog geen 50 ml water laten weken en goed doorgeroerd en die alvast aan het groente mengsel toegevoegd.

​De tomaten maak ik klein met de staafmixer, zodat er een soort van tomaten puree, ontstaat. En een lekkere saus basis… En als ik dan toch bezig ben met de staafmixer… Dan doe ik ook gelijk de crème fraîche   en de  spinazie erdoor. Ik maak deze saus, op smaak met peper.  En dan doe ik  alles bij de pan in door het groente mengsel. Nog even een paar minuten laten pruttelen en dan kan het op de eerste laag lasagne bladen.  Een laagje van het groente mengsel en een beetje kaas… Nog een keer een laagje lasagne bladen en dan nog een keertje het groente mengsel en de laatste tomaatjes in stukjes gesneden en tot slot de Parmezaanse kaas. En tot slot 20 a 25 minuten in de oven.

​Voor het opdienen doe ik er dan nog een handje pijnboompitjes overheen.

​Zelf vind ik dit een lekker om deze spinazielasagne in de ochtend klaar te maken voor de avond. Zo kunnen alle smaken goed in elkaar trekken.

 

Dit is een lekkkere lasagne combinatie.

 

 

 

Heb jij wel eens spinazielasagne gegeten?

Article Categories:
Home · Hoofdgerecht

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *