Vegan aardappelschotel (Gratin Dauphinios)

Vegan aardappelschotel (Gratin Dauphinios)

Wil jij je aardappelen ook wel eens anders eten? Dan is dit recept een echte aanrader!

Het is oorspronkelijk een Frans recept van aardappel, knoflook, slagroom, melk, boter, geraspte kaas, zout en peper. Dit kan je allemaal prima vervangen voor vegan producten. Dit is een perfect basis recept.  Zoals jullie inmiddels weten hou ik ervan om er een eigen draai aan te geven. En dit is het heerlijke resultaat geworden…

 

Wat heb je nodig voor de Vegan aardappelschotel (Gratin Dauphinios) voor 4 personen

500 gram aardappelen

2 teentjes knoflook

1 pakje alpro slagroom

6 eetlepels alpro mild en creamy

2 uitjes

1 zakje geraspte kaas (ik gebruik Willems Burger)

1 bakje gehakt stukjes

1 theelepel paprikapoeder

15 blaadjes basilicum

5 blaadjes munt

peper en zout naar smaak

De aardappelschotel voor dat hij in de oven is geweest.

 

Hoe maak je de Vegan aardappelschotel (Gratin Dauphinios)

  • Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten (half gaar)
  • Klop de slagroom op (er zijn ook vegan spuitbussen
  • Voeg de Mild en Creamy toe en roer het goed door elkaar
  • Voeg de kruiden (paprika poeder, peper en zout) toe en weer goed roeren
  • De knoflook, basilicum en munt blaadjes pureren, fijn maken. Voeg ook dit toe aan het mengsel.
  • Laat het even een kwartiertje tot half uurtje laten staan.
  • Snij de uitjes in reepjes en bak deze in een koekenpan.
  • Snij de aardappel in plakjes en leg deze op de bodum van de ovenschaal.
  • Doe wat kaas over de aardappelen, daarna een deel van de saus (mengsel).
  • Daarover heen een deel van de uitjes en dan het gehakt.
  • Herhaal dit dan, weer aardappelplakjes, kaas, saus, uitjes, gehakt.
  • Zet het dan ongeveer 20 minuten op 175 graden in de oven.

         

Serveer hier een lekkere salade bij. Zelf doe ik er ook vaak witlofschuitjes bij.

Eet smakelijk!

Laat ons weten als jij dit recept gemaakt hebt, dat kan in een reactie hieronder of tag ons op instagram @vegalifestyle

Dit is ook erg lekker erbij

Maissoep

Rodebietensoep

Vegan linzensoep met kokosmelk

Article Tags:
·
Article Categories:
Home · Hoofdgerecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *