Vegan bloemkoolcurry

Vegan bloemkoolcurry

Vegan bloemkoolcurry– Voor dit heerlijke recept heb ik mij laten inspireren door het kookboek Easy Vegang van Julie.  Het is inderdaad een snel maar heerlijk recept.

 

Groenten– Deze heerlijke curry bevat verschillende groenten en kikkererwten.

 

Vegan bloemkoolcurry voor 4 personen

1 kleine bloemkool (of gewoon een halve)

4 handjes verse kikkererwten (deze moet je van te voren in water weken, ongeveer 8 a 16 uur)

1 grote zoete aardappel

1/2 courgette

20 cherry tomaatjes of 5 gewone tomaten

3 uien

scheutje kokos olie of olijfolie

3 theelepels kerrie poeder

2 theelepels thai red curry poeder ( Jonnie boer gekocht bij AH )

 

Verwarm de olie in een pan en voeg hier de gesneden ui aan toe en laat dit even aanfruiten, voeg dan ook de bloemkoolroosjes er aan toe. Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel in stukjes en voeg ook deze aan de pan toe. De kikkererwten mogen ook aan het geheel worden toegevoegd. Voeg alvast een deel (de helft van de kerrie en de helft van de thai red curry)  van de kruiden toen en roer het goed door, laat dit alles even lekker stoven. Als de bloemkool en zoete aardappel gaar zijn voeg dan de courgette en tomaat in stukjes eraan toe. De laatste kruiden erbij en dan nog even een paar minuten lekker laten door pruttelen.

Kikkererwten weken– Zelf gebruik ik alleen maar verse kikkererwten. In blik of pot hebben ze er vaak suiker, zout en e nummers aan toegevoegd. Ze moeten wel minimaal 8 uur weken voor een curry.  Hoe langer ze weken hoe zachter ze worden. Zelf vind ik een bite wel lekker en week ik ze meestal 8 a 10  uur, zeker als ze ook nog mee pruttelen in de pan.

Thai red curry poeder van Jonnie Boer– Deze heb ik een poosje terug gekocht bij de AH en is echt een fijne kruiden mix, hier is geen zout aan toegevoegd. Wat zit er dan allemaal in? paprika, steranijs,komijnzaad,ui, knoflook, gember, cayennepeper, kardemom, korianderzaad, kruidnagels, basilicum, paprika-extract, laos, wortel.  Deze kruiden heb ik ook gebruikt voor deze Vegan-Curry.

 

vegan bloemkoolcurry met kikkererwten

Wat serveer je dan bij de vegan bloemkoolcurry?

  • Couscous
  • Rijst
  • Quinoa
  • Wrap

 

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Home · Hoofdgerecht

Comments