Vegan Curry

Vega Curry

Vegan Curry- Als ik uit eten ga kies ik graag voor een lekkere curry. Heel lang gelden heb ik met behulp van veel zakjes en potjes ook eens een veel te pittige curry gemaakt. Maar toch wilde ik heel graag een keertje zelf een lekker curry maken. En met een beetje hulp van het kookboek Veggie very much, ben ik tot een hele lekkere vegan curry gekomen, die ik heel erg graag met jullie willen delen.

 

Voor deze Vegan Curry gebruikte ik:

Voor 4 personen

400 gram bruine rijst (dit kan uiteraard een rijst naar keuze zijn. Maar probeer witte rijst te vermijden, deze bevat geen of weinig voedingsstoffen in).

2 grote rode paprika’s

2 uitjes fijn gesneden

3 teentjes knoflook

400 ml kokosmelk

1 blikje tomaten uit blik (ik heb gekozen voor eentje zonder toegevoegde suiker en zout)

400 gram verse kikkererwten (uit blik kan ook, maar mijn voorkeur gaat naar verse).

200 gram verse spinazie

150 gram cherrytomaatjes

1 thee lepel thai red curry van Jonnie Boer (gekocht bij de AH)

 

Hoe heb ik het gemaakt

Week de kikkererwten, ik doe dit een avond van te voren en haal ze dan loop van de ochtend uit het water. Zelf maak ik de curry ook al in de ochtend klaar, zo kunnen de smaken goed op elkaar inwerken (intrekken).  Snijd eerst de paprika’s in twee stukken en doe ze dan ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden of tot het velletje van de paprika’s zwart begint te blakeren. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op het pak. Snijd de uitjes fijn, fruit ze in de pan. Voeg daar dan ook de tomaten uit blik en de kokosmelk bij. Ontvel de paprika en snijd deze in stukken. Pers de knoflook en voeg dit toe aan de het mengsel in de pan. Voeg de kruiden aan het geheel toe en mix dan alles met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg daar dan de spinazie, kikkererwten en cherrytomaatjes in stukjes gesneden aan toe. Laat dit alles nog 15 minuten lekker sudderen en zet dan het vuur uit.  Zelf laat ik het dan nog een paar uur staan en verwarm het dan weer als we het gaan eten.

Deze curry is echt heel erg lekker! Eetsmakelijk.

 

Als jij deze Vegan Curry gemaakt hebt laat het ons dan zeker even weten of tag ons op instagram #Vegafoodblog

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Geen categorie · Home · Hoofdgerecht · Recepten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *