Vegan… kookboek van Kyra de Vreeze

vegan

Recensie Vegan

De titel Vegan zegt het eigenlijk al, dit is een kookboek vol met vegan recepten en groenten in de hoofdrol. De groenten zorgen, samen met volle granen, noten, bonen, kruiden en specerijen, voor een volwaardige maaltijd. Deze kookstijl vergt wat kennis, maar vooral veel praktische ervaring. En net als ik zegt ook Kyra, het is gewoon een kwestie van doen en durven.

Het boek bevat ontbijtjes, lunchgerechten, snacks, diner(s), en desserts. Sommige recepten zijn onwijs simpel ander juist weer wat ingewikkelder. Dat maakt ook dat ik dit een super handig kookboek vind. De simpele of wat makkelijkere gerechten kan je mooi doordeweeks gebruiken en de wat ingewikkeldere recepten voor in het weekend.

Wat vond ik ervan?

Het boek ziet er niet alleen van de buitenkant erg mooi uit. Als je het boek openslaat zie je allemaal mooie foto;s van heerlijke recepten. Ja dan wil je eigenlijk gelijk wel aan de slag. De introductie is kort en lekker duidelijk leesbaar. Zelf vind ik het leuk om te lezen wat Kyra haar favoriete recepten zijn, ja dat maakt mij dan weer nieuwsgierig… Vooral de Mangocustard klinkt erg lekker!!

Wat ik zelf ook erg leuk en handig vind is de maat (A5) van het boek. Als je zou willen kan je, het boek zo ook heel handig in je handtas meenemen.

Mangocustard

Dit recept wil ik graag met jullie delen:

2-3 porties

40 gram gedroogde mango

100 ml heet water

150 gram verse mango

100 ml kokos melk

1/2 limoensap

4 thee lepels arrowroot

Optioneel:

4 eetlepels kokosyoghurt

4 eetlepels zwarte sesamzaadjes geroosterd

Bereiding

Doe de gedroogde mango in een kom en giet daar het hete water op. Laat dit 7 a 10 minuten staan en giet het dan af. Doe de verse mango, de gedroogde mango, de kokosmelk, het hete water en de limoensap in de blender en draai alles tot een romig geheel. Mix de arrowroot met vier theelepels koudwater en zet dit even aan de kant. Doe de mangoroom in een pan en verwarm deze op laagvuur, tot dat je er damp vanaf ziet komen. Laat het niet koken! Meng de arrowpasta met de mangoroom en verwarm dit 2-4 minuten op een laag vuur tot de room stijf wordt. Draai het vuur uit en giet de room in twee a drie glaasjes. De ze gedurende 30 minuten in de koelkast.

Serveer eventueel met kokosyoghurt en sesamzaadjes.

Tip

Is er geen verse mango? Dan kan je ook diepvriesstukjes gebruiken. De limoen is eventueel te vervangen door een citroen.

BOEKGEGEVENS

ISBN: 9789021565057
Pagina’s: 128
Afmeting: 243 mm x 176 mm x 16 mm
Gepubliceerd:25-04-2017
Taal: Nederlands
Uitgever: VBK Media (kosmos uitgevers).

 

 

 

vegan

 

Ons laatste recept was de: Dahl

Article Tags:
Article Categories:
Home · Kookboeken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *