Vegan linzensoep met kokosmelk en….

Linzensoep

Vegan Linzensoep met kokosmelk

Linzensoep, is niet alleen heel erg voedzaam, gezond, maar ook nog eens heel erg lekker.  En nog leuker, het is ook nog eens heel makkelijk klaar te maken!

Linzen wel of niet weken?

Gedroogde linzen hoeven niet eerst geweekt te worden. Je kan ze meteen koken. Linzen hoeven niet zo heel erg lang te koken voor ze gaar zijn. Bij de ene soort is dit 10 minuten en bij de ander 20 minuten. Even in de gaten houden dus. Voor een soep, kan je het gewoon doorkoken er hoeft dan geen structuur over te houden. Voor (bijvoorbeeld) een dahl is het wel lekkerder als de linzen nog wat structuur hebben.

Deze linzensoep is simpel te maken en is zo lekker! Deze linzensoep is zeer rijkelijk gevuld met meerdere groenten.

Linzensoep

voor 6 personen

250 gram linzen

1,5 liter water

3 groenten bouillon blokjes

6 wortels

3 uien

20 sperziebonen

2 teentjes knoflook

270 ml kokosmelk

Zout en peper naar smaak toevoegen

Bereiding

Doe de linzen in de pan met water en de bouillon blokjes erbij in en zet het dan op het vuur of… Als de pan op het vuur staat kan jij de groenten snijden. Ik ben begonnen bij de wortels, maar dat maakt niet zoveel uit. Snijd alles in grove stukken en doe het bij de pan in en laat alles lekker pruttelen.  Na ongeveer 20 minuten is alles gaar, zet het vuur dan uit en pureer alles met de staafmixer. Doe dan de kokosmelk er door en tot slot kan je na smaak zout en peper toevoegen. Zelf heb ik alleen peper gebruikt, zout zit al genoeg in de bouillon blokjes…

Door de kokosmelk krijgt de soep een heerlijke unieke zachte smaak en hierdoor zou het ook bij kinderen goed in de smaak vallen. De kinderen hier vinden de soep heerlijk.

Zelf vind ik het geweldig om nieuwe dingen in de keuken uit te proberen. Zeker met linzen ben ik de laatste tijd aan het uitproberen. Deze lekkere linzensoep maakte ik eerder.

Wil je nog meer linzensoep of juist andere variaties, deze website heeft heel veel soorten en smaken

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Home · Lunch · Soepen · Voorgerecht

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *