Vegan linzensoep

linzensoep

Linzensoep:

Linzen zijn peulvruchten, je hebt ze in verschillende kleuren, rood, groen, zwart en… Linzen zijn een goede vleesvervanger, ze bevatten veel eiwitten.  Vandaag maak ik er een heerlijke soep van, maar je kan linzen ook verwerken in bijvoorbeeld een heerlijke salade, of een lekkere curry…

Wat zit er in linzen?

Naast het feit dat linzen veel eiwitten bevatten, is het vezelgehalte ook nog eens behoorlijk hoog.  Om je een voorbeeld te geven, linzen bevatten vier keer zoveel vezels dan er in zilvervliesrijst zit. Vezels zijn weer goed voor de spijsvertering, en eiwitten zijn goed voor de spieropbouw. Daarnaast zijn linzen een perfecte bron van ijzer, vitamine B en bevatten ze ook nog eens fosfor, foliumzuur (dit is ook een b-vitamine) en magnesium.  Wil je nog meer lezen over waar linzen vandaan komen en waar ze goed voor zijn, dan kan je dat lezen in dit artikel.

Vegan linzensoep…

Voor 6 personen

1,5 liter water

3 bouillon blokjes

400 gram linzen

2 middel grote uien

3 stengels bleekselderij

2 schijfjes gember (ik gebruik dunne schijfjes, dit is ook leuk om te lezen: zo gezond is gember)

2 teentjes knoflook

1 theelepel kerrie poeder

snufje peper (na eigensmaak, toevoegen)

Zo maak ik deze lekkere  linzensoep:

Doe het water met de bouillon blokjes en de linzen in de pan en zet het vuur aan. Ondertussen snij je de uien in stukken en voeg je dit aan de pan toe, ok de bleekselderij in stukjes snijden en in de pan doen. Dan de gember in schijfjes en dan weer in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de pan, even goed roeren zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.  Dan de teentjesknoflook persen en aan het geheel toevoegen. Dit alles even zachtjes laten doorkoken en voeg dan de kruiden naar smaak toe. En als alles er lekker doorgeroerd is en de soep gaar is, kan je de soep pureren.. Zelf doe ik dit met een staafmixer.

De rode linzen die ik had voor deze rode linzensoep hoefden maar tien minuten te koken. Dit kan per soort verschillen, kijk daarom altijd even op de verpakking hoe lang de linzen moeten koken. Sommige moeten namelijk 25 minuten koken voordat ze gaar zijn.

Deze soep is lekker zacht en romig van smaak en zeer geschikt voor de kinderen en mensen die niet van pittig houden.

Het mag pittiger:

Zelf hou ik van iets meer pit in mijn soep en voeg daarom zelf in mijn kom nog een theelepel sambal toe en om het te blussen nog een eetlepel vegan crème fraîche​ (Soja Cuisin) toe.

Serveer deze heerlijk soep met een vers stukjes stokbrood een verse pesto of huisgemaakt kruidenboter.

Maak jij ook graag linzensoep?

Article Tags:
·
Article Categories:
Home · Lunch · Soepen · Voorgerecht

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *