Vegan satésaus

Vers koken blijft mijn favoriet zeker nu ik zoveel mogelijk suikervrij eet. In alle voorverpakte zit zoveel suiker en andere conserveringsmiddelen. En echt binnen een paar minuten heb je een heerlijke satésaus op tafel staan.

Wat heb je nodig?
1 uitje
300 ml veganmelk (zelf gebruik ik meestal amandelmelk)
5 eetlepels  pindakaas(Calvé, die is vegan en ook nog eens suikervrij)
1 a 2 teentjes knoflook
1 theelepeltje sambal
Italiaanse kruiden

 

Snij eerst de ui in kleine stukjes en doe dit in een steelpannetje. Even kort bakken. Dan doe je de melk erbij en gelijk ook de eetlepels pindakaas. Je kan altijd iets meer of minder doen als je een dunnere of juist dikkere versie wil. Sambal erbij, knoflook en de kruiden erbij doen. Dan alles met de garde goed door elkaar mengen en binnen een paar minuten is de saus klaar.

​Maak jij ook wel eens ​satésaus?

 

Article Categories:
Home · Sauzen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *