Vegan Tajine……

Vegan Tajine

Vegan Tajine……

Voor dit recept hoef je niet lang in de keuken te staan.  Een perfect gerecht dus voor een doordeweekse (werk) dag. Dit soort recepten maak ik graag de avond ervoor klaar. Zo kunnen alle smaken lekker op elkaar inwerken.

Het gerecht zit bomvol vitamine, mineralen en antioxidanten. Dit gerecht is lekker met (zilvervlies)rijst, platbrood of geroosterd pitabrood…

Wat heb je nodig voor de Vegan Tajine (voor 6 a 8 personen)

  • 1 grote aubergine
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 (rode) uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten (of 10 cherry tomaatjes)
  • 3 wortels
  • 400 gram kikkererwten (ik doe verse die ik zelf eerst week, minimaal 6 uur liever 10 uur)
  • 2 teentjes knoflook (of meer naar smaak)
  •   5 eetlepels sojasaus
  • 10 eetlepels water
  •    3 theelepels paprika poeder
  • 1 theelepel zout (meer naar smaak… eet niet te veel zout)
  • 1 dikke theelepel versgemalen peper
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gember poeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 10 ontpitte dadels
  • 1 theelepel agavesiroop
  • verse kruiden (peterselie, bieslook, koriander)

Vegan Tajine zo maak je het…

  1. Snijd de uien, bleekselderij en aubergine in stukje.
  2. Doe ongeveer 10 eetlepels water en de 5 eetlepels sojasaus in een pan, voeg hier de stukjes ui, bleekselderij en aubergine aan toe. En laat dit samen ongeveer 10 minuten sudderen.
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in stukjes. Snijd ook de wortels in kleine stukjes en voeg beide toe aan de pan.
  4. voeg nu de kruide toe, peper, paprikapoeder, komijn, kaneel, gember en het zout. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten pruttelen.
  5. Snijd nu de tomaten en voeg dit toe aan de pan…
  6. Voeg de siroop toe
  7. Snijd de dadels in stukjes en spoel de kikkererwten schoon, voeg ze toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 15 a 20 minuutjes pruttelen, tot de wortel helemaal gaar is.
  8. Voeg voor het opdienen de verse kruiden (gesneden) toe.

Variatietips

Je kan er vele soorten groentes aan toevoegen, heb je bijvoorbeeld geen bleekselderij in huis… Dan kan je er ook courgette of prei door heen doen bijvoorbeeld. Je kan hier eindeloos mee variëren. Zo is zoete aardappel hierin ook erg lekker. De aubergine is wel een echte gangmaker in dit geheel. Probeer zoveel mogelijk kleur in het gerecht toetevoegen voor het vitamine en mineralen effect.

 

Serveertips voor de Vegan Tajine

Lekker met rijst, platbrood of pitabrood. Ook is het lekker om hier harissa (recept volgt) of paprikadip aan toe te voegen.

 

Article Categories:
Home · Hoofdgerecht · Recepten

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *