VegFestNL 2017 ik was erbij….

VegFestNL

VegFestNL 2017 ik was erbij!

Afgelopen weekend was het alweer de 4 editie en voor mij als newbie de eerste keer dat ik naar dit event ging. VegFestNL werd gehouden in het Beatrixgebouw bij de Jaarbeurs Utrecht. Er Was van alles te doen, Muziek, stands, kookdemonstraties, sprekers, de uitreiking van de Vegan Awards en een gezellig terras in het midden waar ik veel nieuwe mensen heb ontmoet.

Voor mij was het de eerste keer dat ik naar de VegFestNL ging in maart ben ik naar de Veggieworld geweest. Beide events hebben wel iets van elkaar weg.  Toen ik binnenkwam zeg ik een enorme rij staan voor de tickets, gelukkig hoefde ik niet in de rij. Vol spanning liep ik de beursvloer op, daar stonden allemaal leuke en interessante stands. Bij sommige stands kon je van alles proeven. Hier waren echt lekker dingen bij, zo vond ik yoko erg lekker, zelfs de melk was nog wel gewoon zo te drinken. Nee ik lust de plantaardige melk niet zo, ik gebruik ze altijd door mijn smoothie. Ook de balletjes van Vegafit waren erg lekker.

 

Kookstudio

De kookstudio’s vond ik erg leuk, ik ben naar de kookstudio geweest van Janneke van der Meulen en die van Jacinta Bokma. Janneke maakt een heerlijke vegan sushi, helaas was dit met een kwartiertje al klaar. De sushi was echt lekker, ik heb het wel eens met rijst en groentes gehad, maar deze was met kiemen, groente en fruit. Echt heerlijk. Ja ik ga hier binnenkort zeker iets meedoen.  Jancinta is een vrolijke eetliefhebber. Ze maakt voor ons haar chocolade modder, echt hemels zo lekker! Deze ga ik binnenkort maken, als we eters krijgen! Daarna waren en nog twee workshops, die kon  ik helaas niet meer volgen, omdat ik ook graag naar een lezing wilde.

   

Lezing

Van 12 .00 tot 16.00 waren er ieder uur in verschillende zalen steeds leuke lezingen. Helaas liepen deze steeds allemaal samen en ook samen met de kookstudio. Hierdoor moest ik dus (en de rest ook) dus steeds keuzes maken.  Ik ben naar de Lezing van Janneke van der Meulen geweest. Dit was een zeer inspirerende en interessante lezing. In haar boek win, win is ze helemaal in de voedingsindustrie gedoken, wat is nu eigenlijk het beste voor de mens en om te eten en wat hel mooie is, is dat dit ook nog eens het beste is voor de wereld. Ze heeft alles wetenschappelijk onderbouwd en goed onderzocht. Haar lezing ging hier ook over, een uur was echt te kort!

Zelf zou ik de lezingen en de kookstudio niet te gelijk laten starten, ik zou bijvoorbeeld de kookstudio om 11.30 laten starten en dan de lezingen om 12.00 of daar ook steeds een verspringing in.  Dan kan je nog net een beetje meer eruit halen.

       

Plein

Op de beursvloer werd de hele dag muziek gedraaid door de DJ en daar was een terras waar je kon eten en drinken. Dit was een gezellige plek, waar ik veel leuke mensen heb ontmoet en leuke gesprekken heb gevoerd.

De sfeer op het event was echt goed, gezellig. Ik heb een hele dag genoten en ja als Groningen iets dichterbij Utrecht lag was ik zondag zeker nog even terug gegaan.

           

Zijn jullie ook naar de VegFestNL geweest?

Article Categories:
Geen categorie · Home · Vegan

Comments

 • Wat leuk, ja ik ben ook geweest en volgens mij heb ik je gezien. Volgende keer spreek ik je even aan.

  Sharon de Ridder 30 oktober 2017 19:28 Beantwoorden
 • Wat een super leuk verslag en leuk geschreven. Heel herkenbaar.

  Marloes 30 oktober 2017 19:29 Beantwoorden
 • Wat een geweldig verslag het voelt of ik er zelf geweest ben

  Jane 30 oktober 2017 21:41 Beantwoorden
 • Wat super leuk, ja ik was er ook en heb ook onwijs genoten. Ik vind je idee goed, dat de kookstudio een half uur eerder begint dan de lezingen. Want vaak is dat eerder afgelopen en kan je nog even over springen.

  Saskia 30 oktober 2017 21:43 Beantwoorden
 • Leuk om te lezen, ik vond het ook erg leuk. Was gezellig om even met je te kletsen op het terras.

  Anne 1 november 2017 12:14 Beantwoorden
 • Was echt heel leuk, ik vond niet alles lekker wat ik daar mocht proeven!

  Alexander 2 november 2017 09:07 Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *