VeggieWorld Utrecht hoe was het echt?

VeggieWorld Utrecht hoe was het echt?– Afgelopen weekend was het weer zover de VeggieWorld was in Utrecht. Het was de tweede keer dat de VeggieWorld in Nederland gehouden werd. Voor mij was het de eerste keer dat ik er heen ging. Toen ik binnen kwam viel de grote van de beurs mij eerst wel wat tegen. Maar omdat er heel veel georganiseerd wordt, is het meer dan perfect. Ik heb mij de hele dag goed vermaakt!

Veggieworld Utrecht workshops- Zelf had ik van te voren al gekeken naar welke workshops en lezingen ik graag wilde. De eerst waar ik graag heen wilde was de kookdemo van Vetjebol gezonde lunchrecepten. Want lunchen… daar kon ik nog wel wat goede inspiratie voor gebruiken. Thera en Tristan van Vetjebol lieten drie verschillende en lekkere lunch recepten zien en proeven. Wat mij wel opviel, was dat zij enorme stevige eters zijn! Ik eet nog niet eens de helft van hun lunch.

Ik zou één van de lucherecepten hier delen:

Wat ik zelf onwijs leuk vond is dat Thera deze in een wekpot maakte. Dit is natuurlijk niet alleen erg mooi om de show te stelen op je werk. Maar ook nog eens super handig om de lunch in mee te nemen. Ik voel een picknick aankomen.

 

Frisse couscous salade

3 eetlepels couscous

kokend water

1 klein blikje (zwarte) bonen

6 cherry tomaatjes

1 theelepel paprikapoeder

1/4 komkommer

5 blokjes mango (bevroren)

5 blaadjes munt

1 handje rucola

Plantaardige yoghurt

 

Je maakt de lunch meteen in de wekpot of waar jij de couscous salade uit wil eten. Doe ongeveer 3 a 4 eetlepels couscous in de wekpot, gier hier kookend water over. De couscous moet net onder het water staan.  Als de couscous geweld is, kan de kruiden toevoegen. Doe ongeveer 1 theelepel paprikapoeder in de pot en roer dit over de couscous. Laat het blikje of potje met bonen uitlekken en doe deze over de couscous. Halveer de tomaten en doe deze weer bovenop de bonen. Snijd de komkommer in stukjes en doe deze dan weer boven op de tomaten. De mango in stukjes weer bovenop de komkommer. De muntblaadjes in stukjes daar weer boven op en dan een handje rucola door de midden doen en dat mag dan weer over de munt. En als dressing, doe je er dan een plantaardige yoghurt overheen.

Na deze workshop ben ik even over de beurs gelopen. Er was bij diverse stands van alles te proeven. Heel eerlijk het meeste was voor mij nieuw, maar wel erg lekker. Ik heb veel nieuwe merken en lekkere dingen ontdekt. Ook veel nieuwe inspiratie opgedaan. En de vegetarische slager komt met een heerlijke nieuw vegan product op de markt, filet american. Ik heb deze al geproefd en vond hem echt heel erg lekker. Ook heb ik lekker dingen geproefd bij Taifun. Zelf was ik vooral onder de indruk van de zijdentofu. Hier ga ik binnenkort een aantal lekkere recepten meemaken.

En toen was het alweer tijd voor de volgende kookdemo, deze werd gegeven door Lisa Steltenpool. Het thema was kook jezelf fit en slank. Helaas kon ik maar een klein stukje van deze demo bijwonen omdat ik naar het debat van Marianne Thieme wilde. Wat mij bij Lisa heel er opviel, was dat zij koken uit zakjes en potjes aanbeval. Ik probeer potjes en zakjes juist te voorkomen. Zo adviseerde zij gewoon een tomatensaus uit pot/fles te gebruiken. Maar die zitten bomvol met suikers.  En een eigentomatensausje maken is zoveel lekkerder en zo simpel! En bevat geen suikers, zouten en andere toevoegingen.

Marianne Thieme

Voor mijn bezoek aan de beurs had ik mij al goed voorbereid. Ik wilde graag naar het debat, lezing van Marianne Thieme. Ik stem altijd braaf, en ik sta ook achter wat ik altijd gestemd heb. Maar me er echt in verdiept had ik nooit. Afgelopen week las ik een interview met Marianne in de Vriendin (ik wilde toen al naar haar debat). En toen had ik voor het eerst zoiets van misschien ga ik dit keer wel eens op de partij voor de dieren stemmen. Ik was niet de enige die naar dit debat wilde. Toen de deuren van de zaal open gingen was de zaal al behoorlijk vol, van mensen die waren blijven zitten van de vorige lezing. Maar er was een mooie plek voor mij, vooraan op de grond. De hele zaal zat vol met mensen en ook buiten de zaal stond het helemaal vol. Helaas liet Marianne eventjes op zich wachten. Maar toen ze eenmaal opkwam samen met Ewald Engelen (ze hebben samen een boek geschreven) hing de hele zaal aan haar lippen. Wat een powervrouw, zo vol passie en overtuigend.

 

Wat ik donderdag precies ga stemmen, dat weet ik nog niet. Maar ik volg wel het advies op van Marianne, ik stem sowieso op een vrouw.

VeggieWorld Utrecht-Beurs

Na het debat van Marianne ben ik nog weer een uurtje op de beurs gaan kijken en vooral lekker gaan proeven. Het was gezellig druk op de beurs en iedereen was vriendelijk voor elkaar. De stands waren allemaal zeer divers en bij de meeste stands kon je wel iets lekkers proeven. Bij andere stands kon je lekker eten kopen, maar zelf was ik al behoorlijk vol van al het lekkers wat ik geproefd had.

Veggieworld Utrecht– workshops

De deuren van de beurs waren al eventjes open en de beurs was al in volle gang, toen ik tegen kwart voor elf de beurs op kwam. Ik ben gelijk opzoek gegaan de zalen waar alle kookdemo’s gegeven zouden worden. Deze was snel gevonden.  Maar liefst drie zalen waar allemaal leuke workshops en lezingen gegeven werden. Van 11 uur tot 17.45 waren er in alle zalen steeds leuke workshops en lezingen

De laatste workshop op mijn lijstje was die van Sanne van Rooij. In 5 eenvoudige stappen bekend op instagram. Hier wilde ik heel erg graag heen, want ik kon nog wel wat instagramtips gebruiken. Heel eerlijk had ik niet verwacht om er veel wijzer vandaan te komen.  Vooral omdat dit een gratis workshop was, maar niets was minder waar. Ik heb super goede tips en tricks gekregen van Sanne. Was mijn doelstelling begin dit jaar nog dat ik voor de zomervakantie 1000 volgers op instagram wil, is dat nu 5000! En met de goede tips van Sanne moet dit zeker gaan lukken. Volg jij mij nog niet op instagram?

Volgend jaar ga ik zeker weten weer naar de VeggieWorld, wat een leuke beurs.

 

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Vegan

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *