Groene pesto

Groene pesto

Een lekkere verse pesto kan je heel simpel en snel zelf maken.  Deze groene pesto kan je voor allerlei gerechten gebruiken. Pesto is een koude Italiaanse saus.  Zowel de groene als rode pesto zijn inmiddels alweer een flink aantal jaren zeer populair ook buiten Italië.

Pesto is een echte smaakmaker voor diverse gerechten en een echte sfeer maker voor bij de borrel.  Er gaat echt niets boven een vers gemaakte pesto. Zo zijn ze heerlijk op een stukje stokbrood. Maar ook is de pesto(saus) een echte smaakmaker voor diverse gerechten denk hierbij aan een pasta, pizza, bruschetta’s en een echte smaakmaker op een stokbroodje.

Waarom zelf een pesto maken?
Zelf maak ik sowieso alles graag vers en zelf. In een potje zitten er veel ingrediënten bij in die ik liever niet of zo min mogelijk eet (suiker, zout, E-nummers etc.). En de smaak van een verse pesto komt niet eens in de buurt van de pesto uit een potje!

Maar hoe maak je dan zo’n lekkere pesto

Groene pesto, wat heb je nodig?
50 gram rucola
2 eetlepels pijnboompitten (nog lekkerder even roosteren)
1 a 2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 (klein) teentje knoflook
30 gram broodkruim
Peper en zout na eigen smaal toevoegen

Broodkruim maak je zo

2 sneetjes brood in stukken scheuren, een teentje knoflook en een takje rozemarijn. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine.

Groene pesto hoe maak je het?
Nu is het eigenlijk heel simpel… Rooster de pijnboompitjes even kort in de koekenpan (geen olie of boter toevoegen). Pers de knoflook en doe alles in een kom. En pureer het met de staafmixer.

Je kan de rucola ook vervangen door basilicum.

Article Tags:
·
Article Categories:
Hapjes/snacks · Home · Lunch · Sauzen · Voorgerecht

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *