Wat is het verschil tussen een vegetariër en een veganist????

vegetariër en veganist

vegetariër en veganist wat is nu eigenlijk het verschil?– Zelf ben ik al ruim 20 vegetariër en dat roep nogal eens wat vragen op.  Zelf ga ik regelmatig uiteten en krijg dan ook nog best vaak de vraag als ik zeg dat ik vegetariër als ik dan wel vis eet? Nee dus.  In dit artikel wil ik graag het verschil uitleggen tussen  een vegetariër, pescotariër, veganist, flextariër en…

Zelf ben ik dus vegetariër, maar probeer steeds meer om dierlijke producten te vervangen.

vegetariër
Een vegetariër eet geen vlees, gevogelte en vis van (ge)dode dieren. Maar eten meestal wel eieren, zuivelproducten en dierlijke vetten (chips, snoep, gebak). Vaak zit in snoep en gebak gelatine (afgeraspt bot van dieren), veel vegetariërs eten dit wel. Gelukkig komen er steeds meer vegetarisch en zelfs veganistisch producten. Ik kies dus zelf nu voor vega snoep en gebak.

Ze gebruiken ook dierlijke producten zoals wol en leer.

pescotariërs
Een pescotariër eet geen vlees en gevogelte, maar wel vis. En eet ook andere dierlijke producten zoals, zuivel, eieren en dierlijke vetten.

Ze dragen/gebruiken ook dierlijke producten zoals leer en wol.

Deze groep wordt ook wel pescotariër of semi-vegetariërs genoemd

pollotariër
De pollotariër eet geen vlees en vis, maar wel gevogelte, ei en zuivel producten.

Ze dragen/gebruiken ook dierlijke producten zoals leer en wol.

Flexitariër
De flexitariër ook wel de parttime-vegetariërs genoemd. De flexitariër eet minder vlees, vis en gevogelte. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld om af te vallen, dat ze vinden dat er te veel medicijnen in vlees zit, Of omdat ze het niet nodig vinden om iedere dag vlees te eten of… Steeds meer mensen kiezen er voor om flexitariër te zijn.

Ze dragen/gebruiken ook dierlijke producten zoals leer en wol.

Veganist
Een veganist eet helemaal niets dierlijks, geen vlees, vis, gevogelte en dus ook geen zuivel, eieren, honing etc… Daarnaast gebruiken ze  ook niets dierlijks, dus geen wol en leer. En ze letten er ook op dat de make-up en schoonmaak producten die ze gebruiken vegan zijn.

Met mijn voeding ben ik hier ook al heel bewust mee bezig om  dierlijke producten te vervangen…

Ik hoop dat je zo een beetje meer inzicht hebt in de vele verschillen… Iedereen heeft zijn eigen beweegredenen om hiervoor te kiezen.

Veganisme wordt steeds populairder, mede door bloggers als Lisa

Zelf ga ik graag eten bij vegan restaurants!

Ben jij ook vegetariër of veganist? Heb jij nog een tip of mis je iets in dit rijtje??

Article Categories:
Home · Vegan

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *