Welke producten zijn vegan? Bladerdeeg, kaas, boter en crème fraîche….

Welke producten zijn vegan?

Regelmatig krijg ik de vraag wat is nu een goede vegan vervanger van kaas, crème fraîche , bladerdeeg en…

In dit artikel willen we je graag laten zien, welke plantaardige alternatieven er zijn.  Dit zijn de producten die we zelf regelmatig gebruiken.

Vegan: crème fraîche​:

Soja Cuisine
Je kan de Soja Cuisine warm en koud gebruiken. Dit is een goed alternatief voor room en crème fraîche​ is soepen en sauzen.
Meteen vanuit de koelkast klop ik hem helemaal op, tot een lekkere mousse. !

Zelf vind ik deze veel lekkerder dan de “normale” crème fraîche​. Deze is wat zachter van smaak en minder zuur.

Rijst Cuisine
Dit is ook een lekkere vervanger voor de crème fraîche.Heerlijk koken en je gerechten toch een rijke, volle smaak geven. Met de Rijst Cuisine kent je keuken geen grenzen meer. Wok, pasta, Oosterse receptjes, maar ook gewone sauzen en soepen geef je een smaakbooster.

De rijst cuisine is ook erg lekker voor in de koffie of in de thee.

Tofutti sour Supréme
Super romige crème fraîche, een goed en lekker plantaardig alternatief. Deze lekkere crème fraîche betovert zelfs soepen en sauzen tot heerlijke gerechten.

 

Vegan: Bladerdeeg
De bladerdeeg van het merk Moin (is vegan en biologisch) gebruik ik meestal voor mijn bladerdeeg gerechten . Vooral omdat ik dit vind ik zelf erg lekkere en handige bladerdeeg.  Zit in een doos met allemaal plakjes en werkt daardoor lekker makkelijk.

Koopmansbladerdeeg orgineel
De verse bladerdeeg van de AH:
De verse bladerdeeg van de AH is helemaal vegan.  De Albert Heijn heeft dit bevestigd, ook de E471 is geheel plantaardig. De diepvries (bladerdeeg) variant is niet vegan! Die bevat namelijk dierlijke vitamine D.

Ook de verse bladerdeeg van Tante Fanny is helemaal vegan.

Vegan: Kaas
Zelf heb ik al verschillende vegan kazen geprobeerd en de meeste zijn erg lekker. Er zijn er heel veel, daarom laat ik er hier een paar zien. De meeste vegan kazen zijn niet inmiddels niet meer van echt te onderscheiden.

Wilmersburger heeft heel veel soorten en smaken vegan kaas. Dit is ook meteen mijn favroriet. Vooral die met paprika…
Je kan deze kaas gewoon op brood doen, maar ook in warme gerechten verwerken.

Het is zeker aan te raden om even op hun website te kijken!

Veggi Filata heeft een ook aantal lekkere kazen in het assortiment. Zelf heb ik de geraspte een paar keer gebruikt in mijn gerechten. Deze kaas smaakt erg goed, kleeft wel wat meer dan een “gewone” kaas. Deze geraspte kaas smelt erg goed, ik heb deze o.a. gebruikt in de spinazie lasagne. Op de website van gewoon vegan kan je nog veel meer vagan kazen vinden.

Vegan: Boter
Vitaquel cocovit boter deze boter heb ik een paar weken terug geprobeerd. Zelf vind ik de boter wel lekker, maar je moet wel van kokos houden. Want ook al is de smaak heel minimaal aanwezig, je proeft het wel. De boter is goed smeerbaar.

Provamel bakken en smeren maar deze boter grbruik ik regelmatig. Met deze boter kan je snel en makkelijk je boterham smeren. Maar je kan er ook prima mee baken en braden. Zelf gebruik ik vaak een olie, maar soms is een boter een uitkomst.

Article Categories:
Home · Vegan

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *