Witlof schuitjes…

Witlof schuitjes…

Witlof is niet bij iedereen een favoriete groente. Vroeger vond ik het ook niet zo lekker. Deze schuitjes zijn rijk gevuld en daardoor valt de bittere smaak wel mee (weg).

 

Witlofschuitjes wat heb je nodig?

1 dikke stronk witlof

1/2 avocado

10 kleine (cherry) tomaatjes

5 (kastanje) champignons

Geraspte kaas

 

Witlofschuitjes hoe maak je ze?

  • Haal de blaadjes van de witlof en leg deze in een schaal naast elkaar
  • Snij de champignons en bak deze in een koekenpan (nog lekkerder om ze in knoflook te bakken)
  • Snij de tomaten in stukjes en doe verdeel deze over de schuitjes (let op dat je nog over hebt voor het tweede laagje)
  • Snij een halve avocado in stukjes en verdeel dit over de schuitjes (ook hier heb je nog van nodig voor een tweede laagje)
  • Verdeel een deel van de champignons over de schuitjes
  • Doe een deel van de kaas erover
  • Leg op elk schuitje een nieuwe en vul deze opnieuw met tomaat, avocado,champignons en kaas
  • Zet 7 a 8 minuten in de oven (175 graden)

Dit is er lekker bij een aardappelschotel,  bij een BBQ, en ook erg lekker bij een tapastafel

Article Categories:
Hapjes/snacks · Home · Voorgerecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *